«Οχυρό» που δεν πρέπει να πέσει η ΔΕΗ τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από την Κοζάνη



 

Στην Κοζάνη βρίστεκαι σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας  επισκέφθηκε το πρωί τον ΑΗΣ Καρδιάς ενώ το απόγευμα στις 7 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κοβεντάρειο. Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ διατύπωσε την πρόταση του για συνασπισμό δυνάμεων , που θα σταματήσει την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ενώ υποστήριξε πως οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις θέσεις του κόμματος του , πως η κρίση είναι συστημική και όχι μόνο Ελληνική.
«Βρίσκομαι ξανά στην Κοζάνη σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης για τη χώρα, ανεξάρτητα με το γεγονός πως αυτοί που κυβερνούν πιστεύουν ότι έχουν την πολυτέλεια να πειραματίζονται σε πολιτικές, που μας οδηγούν στην καταστροφή» ξεκίνησε  ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας πως «αποδείχθηκε τον τελευταίο καιρό πως η κρίση δεν είναι Ελληνική αλλά είναι κρίση του συστήματος του καπιταλισμού. Το είχαμε πει πριν από δύο χρόνια αυτό και επιβεβαιωθήκαμε.  Οι πολιτικές της σκληρής λιτότητας είναι ο πυρήνας του προβλήματος  και όχι η λύση  και δυστυχώς μετά από δύο χρόνια σκληρών μέτρων είμαστε  πιο αδύναμοι στην καταιγίδα που έρχεται».
Αναφερόμενος στην περιοχή τόνισε πως « η Κοζάνη είναι μια πληγωμένη πόλη που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας και τώρα βλέπει το 1/3 των πολιτών να είναι άνεργοι. Εκανα μια συμβολική επίσκεψη στον ΑΗΣ Καρδιάς και μίλησα στους εργαζόμενους εκεί γιατί η ΔΕΗ είναι ένα οχυρό που δεν πρέπει να πέσει. Ο δημόσιος πλούτος είναι ένα οχυρό που πρέπει να διαφυλάξουμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση».

Ο κ.Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς όπως είπε « στόχος του κεφαλαίου είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε αξία ίση με το 1/5 της πραγματικής για αυτό και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να  αποτρέψει  αυτό το έγκλημα».

Μόνη διέξοδος για τη χώρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ,  ένας νέος συνασπισμός εξουσίας που θα σταματήσει τη χώρα από τον περιορισμό της εθνικής της  κυριαρχίας. «Το διακύβευμα είναι αν η χώρα μας θα παραμείνει κυρίαρχο κράτος που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της μιας αξιοπρεπής ζωής» είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης  «σε έναν αγώνα για τη διατήρηση της κοινωνίας μας που λεηλατείται».

Για το αν η πρόταση αυτή είναι ρεαλιστική ο κ.Τσίπρας σημείωσε πως δεν έχει να κάνει με το τι λένε οι εξουσίες των κομμάτων αλλά τι λέει η κοινωνία . «Πιστεύουμε πως αυτή η πρόταση απαντά στο πραγματικό πρόβλημα των πολιτών, που δεν είναι αν εμείς ή το Κ.Κ.Ε. θα φτάσει το 9,10,11% αλλά  πως θα μπορεί να ζει στη χώρα του με αξιοπρέπεια».

Γιάννης Κωσταρέλλας www.xronos-kozanis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.