Primary Menu  

Πάνω από 100 διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων έκαναν οι «Ροζ Πάνθηρες» στην χώρα μας!



Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η σύλληψη τεσσάρων μελών της διαβόητης σπείρας ληστών και διαρρηκτών κοσμηματοπωλείων σε ολόκληρη την υφήλιο «Ροζ Πάνθηρες». Πρόκειται για άντρες σερβικής υπηκοότητας και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι τώρα έχει προκύψει πως στην χώρα μας έχουν «χτυπήσει» περίπου 110 κοσμηματοπωλεία και πολυτελή καταστήματα, τα τελευταία δύο χρόνια, αποσπώντας τεράστιας αξίας πολύτιμη λεία και οδηγώντας τους κοσμηματοπώλες σε απόγνωση!

Ειδικά ο ένας από τους συλληφθέντες έχει απασχολήσει και Διεθνείς Διωκτικές Αρχές, ενώ πρέπει να τονιστεί πως οι «Ροζ Πάνθηρες», είχαν την δυνατότητα να δρουν παράλληλα σε διαφορετικές χώρες και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ακριβώς εξαιτίας των πολλών μελών, που διαθέτει η εγκληματική οργάνωση, οι πιο πολλοί εξ αυτών με στρατιωτική εμπειρία στην Γιουγκοσλαβία.

Στην χώρα μας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουν διαπράξει ένοπλες ληστείες, παρά μόνο διαρρήξεις και μιλάμε πάντα για τις διαρρήξεις – «πολιορκίες», κατά τις οποίες ξερίζωναν τα ρολά ασφαλείας των καταστημάτων με ιμάντες και την χρήση κλεμμένων αυτοκινήτων, που τα τραβούσαν. Κάθε τους ενέργεια, κρατούσε το πολύ 120 δευτερόλεπτα και όλα ήταν μελετημένα, μέχρι τέλους! Όπως αποδείχτηκε στην πράξη όμως, η Ελληνική Αστυνομία ήταν αρκετά ικανή για να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει, κάτι που ήταν και τόσο εύκολο για τις Αστυνομίες άλλων χωρών και ειδικά της Ευρώπης.

Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες»

Οι περιβόητοι «Ροζ Πάνθηρες»  είναι πραγματικά ένα «τάγμα»! Αποτελούνται από περισσότερα από 200 μέλη. Την συμμορία ίδρυσαν Σέρβοι, Μαυροβούνιοι και Κροάτες πρώην στρατιωτικοί, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση. Έχουν πραγματοποιήσει ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στο Ντουμπάι, ακόμα και στο Τόκιο. Το όνομα «Ροζ Πάνθηρες» τους το έδωσε αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ, όταν σε πολυτελή έπαυλη στα περίχωρα του Λονδίνου είχε ανακαλύψει το ακριβό διαμάντι που είχαν κλέψει από γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης.

Οι Σέρβοι «ταχυδακτυλουργοί» είχαν κρύψει το διαμάντι μέσα σε ένα κουτί γυναικείας κρέμας προσώπου. Όπως ακριβώς είχε κάνει ο φαντομάς στη γνωστή ταινία «Ροζ Πάνθηρας», με τον Πίτερ Σέλερς. Έτσι λοιπόν «βαφτίστηκε» η συμμορία και το όνομά της έχει γίνει θρύλος! Ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας, ο Σέρβος Ντράγκαν Μίκιτς, έχει έφεση στις θεαματικές αποδράσεις, καθώς το 2003 είχε αποδράσει από γαλλικές φυλακές με ανεμόσκαλα. Ο Μίκιτς συνελήφθη εκ νέου πριν από δύο περίπου χρόνια, περιπλανώμενος με πολυτελή σπορ αυτοκίνητο στα τουριστικά θέρετρα τις Βενεζουέλας.

Η πρώτη επιχείρηση της συμμορίας στη χώρα μας ήταν στις 12 Ιουνίου 2007 σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Σαντορίνης, με λεία τρία εκατομμύρια ευρώ. Τους αμέσως επόμενους μήνες σειρά είχαν οι κοσμηματοπώλες της Ρόδου και της Κω. Φαίνεται όμως πως για μία περίοδο σταμάτησε η δράση τους στην Ελλάδα και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μας επισκέφτηκαν και πάλι, μέχρι που εχθές οι άντρες της Ασφάλειας Αττικής τους πέρασαν τις χειροπέδες!

prionokordela

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.