Πώς θα κερδίσετε χρήματα… από τους Αγανακτισμένους!

Πώς θα κερδίσετε χρήματα... από τους Αγανακτισμένους

Μόνο η Goldman Sachs θα σκεφτόταν προϊόν που δίνει κέρδη από την κρίση του καπιταλισμού…

Μόνο η Goldman Sachs θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο: Σε επιστολή προς τους επενδυτές, διερωτάται με ποιον τρόπο η κολοσσιαία επενδυτική τράπεζα θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα από το κίνημα κατά της Wall Street;

Όπως τονίζει στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, η τράπεζα έχει μέχρι στιγμή παραμείνει σιωπηλή στο θέμα του κινήματος «Occupy Wall Street», «χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δε μας απασχολεί».

«Ενώ χιλιάδες διαδηλωτές μαζεύονται στο Μανχάταν για να εκφράσουν με πάθος την αντίθεσή του στο σημερινό status quo, αναρωτηθήκαμε το εξής:

Πώς μπορούμε να βγάλουμε χρήματα από αυτό;», τονίζει στην επιστολή του ο Lloyd Blankfein.

Και συνεχίζει λέγοντας στους επενδυτές ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι το νέο επενδυτικό προϊόν, Goldman Sachs Global Rage Fund, το οποίο σχεδιάστηκε για να «εξαργυρώσει» τις διαδηλώσεις του «Occupy Wall Street», οι οποίες επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Lloyd Blankfein επισημαίνει ότι «στην Goldman Sachs ξέρουμε ότι το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, όμως «υπάρχει τρόπος να βγάλουμε χρήματα» από την κρίση του καπιταλισμού.

«Το Goldman Sachs Global Rage Fund αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες σε προϊόντα που θα έχουν ζήτηση λόγω των διαδηλώσεων, όπως γκλομπς, κιγκλιδώματα, ακόμα και σε γάζες…

Παράλληλα, όσο αυξάνονται οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, θα ‘ποντάρουμε’ σε εταιρείες που κατασκευάζουν τζάμια, που επισκευάζουν σπασμένα αυτοκίνητα, καθώς και σε πρώτη ύλη για να επισκευαστούν οι ζημιές», τονίζει στην επιστολή του ο επικεφαλής της Goldman Sachs.

Ο Lloyd Blankfein καλεί τους επενδυτές να έρθουν σε επαφή με τον εκπρόσωπό τους στην επενδυτική τράπεζα για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο επενδυτικό προϊόν.

24wro

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.