Τελικά τι θα γίνει το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης;



 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Ειδικό Εργαστήριο Κοζάνης αλλά και στην Πτολεμαίδα.  Απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες (πήραν έναντι 1000 ευρώ) ανησυχούν για το αύριο των Ειδικών Εργαστηρίων, των παιδιών που το έχουν ανάγκη και το εργασιακό τους παρόν.
Μαζί με τους εργαζόμενους αγωνιούν και οι προμηθευτές τους, ακόμη και οι ιδιοκτήτες των Ταξί που μεταφέρουν τα παιδιά. Ολοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν γίνει μεγάλες περικοπές στο προσωπικό και ήδη 10 άτομα πήραν το δρόμο της εργασιακής εξόδου.
Το θέμα βέβαια του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης δεν είναι καινούργιο, απλά ήρθε και η οικονομική κρίση να αποτελειώσει την κατάσταση.
Το Ειδικό Εργαστήρι απο το ξεκίνημά του είχε πάντοτε οικονομικά προβλήματα, που έχουν σχέση με την νομική του μορφή και το καθεστώς λειτουργίας του. Και όσο τα πράγματα ήταν καλά και το χρήμα έρρεε, κυρίως απο τον Τοπικό Πόρο, τα προβλήματα με αρκετές καθυστερήσεις, στο τέλος λύνονταν. Τώρα όμως που οι δαπάνες του Δημοσίου περνάνε απο το μικροσκόπιο και η Νομαρχία στην οποία “ανήκε” έπαψε να υπάρχει, το πρόβλημα είναι μεγάλο. Πού ανήκουν τελικά τα Ειδικά Εργαστήρια; Στο Δήμο, στην αιρετή Περιφέρεια, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην ειδική αγωγή; Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί εδώ και πολύ καιρό και τα οικονομικά έχουν γίνει βραχνάς που σφίγγει γύρω απο τους εργαζόμενους.
Τελικά τί θα γίνει το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης; Θέλουμε να μείνει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σ’ αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν εκεί μέσα και είναι το σπίτι τους; Θέλουμε να κλείσει γιατί δεν υπάρχουν λεφτά; Επιτέλους ας ξεκαθαρίσει κάποτε αυτή η κατάσταση που έχει κουράσει παιδιά, γονείς και εργαζόμενους. Κάποιοι πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να σκεφθούν ότι μπορεί να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Ειδικά Εργαστήρια και οι “οικονομία” ας γίνει απο τις άλλες δαπάνες που ακούνε στο όνομα Προβολή- Δημόσιες Σχέσεις- Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και πάει λέγοντας…
Γιάννης Κωσταρέλλας xronos-kozanis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.