Στιβ Τζομπς: «Γ***μένη Google μας κατέκλεψες το iPhone»



Ο Στιβ Τζομπς είχε αποφασίσει λίγο πριν πεθάνει να διαθέσει όλη του την περιουσία προκειμένου να «γονατίσει» την Google, όπως αποκαλύπτει η βιογραφία του, φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία για τον πόλεμο «χαρακωμάτων» μεταξύ της Google και της Apple για το λειτουργικό σύστημα Αndroid.

«Είμαι πρόθυμος να πάω σε θερμοπυρηνικό πόλεμο για αυτό», είπε ο Τζομπς στον βιογράφο του Ουόλτερ Ισαακσον, σχετικά με το δίπλωμα ευρασιτεχνίας και την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της HTC, τον κατασκευαστή του κινητού τηλεφώνου…

Ο Ισαακσον γράφει στο βιβλίο του «Steve Jobs» πως δεν τον είχε δει ποτέ πιο νευριασμένο σχετικά με το ζήτημα της ευρεσιτεχνίας της Apple. «Γαμ…νηGoogle μας κατέκλεψες το iphone, μας κατέκλεψες τις πωλήσεις. Θα ξοδέψω μέχρι και την τελευταία μου ανάσα, μέχρι και το τελευταίο δολάριο από τα 40 δισεκατομμύρια της Apple για να διορθωθεί αυτό το λάθος. Θα καταστρέψω το
Android γιατί είναι ένα προϊόν απομίμησης», φαίνεται να είπε.

Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτές τις δηλώσεις. Ο Τζομπς φαίνεται να είπε ότι «εκτός από τη μηχανη αναζήτησης, όλα τα άλλα προϊόντα της Google – πχ. Android, Google Docs – είναι σκατά».

Ο Ισαακσον γράφει ότι ο Τζομπς είχε προσπαθήσει να πείσει την Google να μην αναπτύξει ένα κινητό με λειτουργικό σύστημα ανταγωνιστικό προς την Apple με την υπόσχεση της εταιρίας ότι η Google θα είχε πρόσβαση στο iPhone και «κυρίαρχο ρόλο» μέσα στη συσκευή.

blog.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.