Παναθηναικός Αραβικός Όμιλος…



Για καταρχήν συμφωνία μπορούμε πλέον να μιλάμε μεταξύ Γιάννη Βαρδινογιάννη και Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Ραχμάν Αμπντούλ Αλ Σαούντ για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (54,7%) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.  Από όσα διαρρέουν και οι δύο πλευρές, ο Τζίγκερ αποδέχθηκε τους τρεις από τους τέσσερις όρους που είχε θέσει ο πρίγκιπας.

Για την ακρίβεια, αποδέχεται να υπάρξει οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ, ο οποίος θα είναι εξαιρετικά σύντομος και επομένως μέχρι την 4η Νοεμβρίου, ημερομηνία που είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση, θα έχει ολοκληρωθεί Επίσης, κάνει δεκτό το αίτημα του Αλ Σαούντ να του δοθούν αντίγραφα των πρακτικών από την τελευταία γενική συνέλευση, ενώ σε ό,τι αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συμφωνεί πως μπορεί να υπάρξει χρονικό περιθώριο τριών και όχι δύο ημερών για την καταβολή των 15 εκατ. ευρώ.

«Ο χρόνος μέχρι την 4η Νοεμβρίου είναι αρκετός για έλεγχο», υποστηρίζει η πλευρά Τζίγκερ, που ζητεί το πρωτότυπο πληρεξούσιο του Σαουδάραβα. Η ένσταση, που όμως δεν δείχνει ικανή να χαλάσει το deal, αφορά την αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. Η πλευρά Βαρδινογιάννη προτείνει να προγραμματιστεί αλλαγή των μελών του Δ.Σ συγχρόνως με την κατάθεση των 15.000.000 Ευρώ. Άλλωστε, με την καταβολή των χρημάτων ο Αλ Σαούντ γίνεται το απόλυτο αφεντικό.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εξέλιξη που γεμίζει ελπίδες τους οπαδούς του ΠΑΟ. Η ομάδα θα βγει από το μακροχρόνιο διοικητικό «πόλεμο» και με τα λεφτά του Αλ Σαούντ και τις κατάλληλες ενισχύσεις στο ρόστερ, να ξαναγίνει ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πολύ σημαντική είναι η διάθεση του να επενδύσει 150 εκατομμύρια για το γήπεδο στον Βοτανικό. Αν τελικά ολοκληρωθεί το deal, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γράψουν οι επαΐοντες, που χλεύαζαν την πρόταση από την Αραβία και αμφισβητούσαν το πρόσωπο του επενδυτή…

antinews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.