Το κουκούλωμα του αιώνα!



Στο μεγαλύτερο φιάσκο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ιστορίας εξελίσσεται η υπόθεση στημένων αγώνων! Άπαντες αθώοι και… για όλα φταίει η Ηλιούπολη, η ετυμηγορία εισαγγελέων και δικαστών.

Όταν στα μέσα του καλοκαιριού βγήκε στην επιφάνεια η υπόθεση των στημένων, όλοι σε αυτή τη χώρα σκέφτηκαν πως επιτέλους μπορεί να γίνει κάτι καλό για το ποδόσφαιρο και αυτή την φορά δεν θα υπάρξει το γνωστό… κουκούλωμα. Δυστυχώς όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά, μια και ύστερα από τέσσερις μήνες, η προσπάθεια για εξυγίανση του ποδοσφαίρου έμεινε μια απλή προσπάθεια και τίποτα παραπάνω. Έπεσε στο κεν όπως και οι προηγούμενες, δείχνοντας ότι σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν πρόκειται να φτιάξει, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Η ΕΥΠ με τον περιβόητο κοριό έβγαλε στη φόρα χιλιάδες συνομιλίες που αφορούσαν στημένα παιχνίδια, ενώ υπάρχουν ακόμα περισσότερες σε κασέτες που δεν ακούστηκαν καν, για να καταλήξουμε πως τελικά για όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου η μοναδική ομάδα που έφταιγε ήταν η Ηλιούπολη και αναφορικά με τους ανθρώπους, μόνο ο Τσακογιάννης και ο Μπέος βρίσκονται στη φυλακή και ο Ψωμιάδης καταζητείται!!! Όλοι οι άλλοι δεν έκαναν το παραμικρό και το κουκούλωμα πάει σύννεφο.

Όπως αναφέραμε, η Ηλιούπολη είναι η μοναδική ομάδα που υποβιβάστηκε για την υπόθεση των στημένων, καθώς η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού επειδή δεν μπόρεσαν να αποδείξουν πως ο Ψωμιάδης και ο Μπέος έπαψαν να έχουν σχέση με τα διοικητικά τους, ενώ ο Ηρακλής για ένα πλαστό έγγραφο.

Επίσης από την ΕΕΑ υποβιβάστηκαν οι Εθνικός, Ιωνικός, Χερσόνησος, Ασπρόπυργος, Τρίκαλα, Παναιγιάλειος, Εορδαϊκός, Ρόδος, καθώς η συγκεκριμένη επιτροπή φάνηκε πως ήταν και η μοναδική που έκανε σωστά τη δουλειά της.

Όπως αναφέραμε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε σωστά τη δουλειά της, ενώ η δικαιοσύνη ακόμα μία φορά ήταν απούσα. Άσκησε διώξεις σε Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό, Διαγόρα, Εθνικό Αστέρα, Θρασύβουλο, Δόξα Δράμας, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Αγροτικό Αστέρα, Δόξα Κρανούλας, Αετό Σκύδρας και Πανθρακικός και ΚΑΜΙΑ δεν κρίθηκε ένοχη!!! Δεν λέμε ότι θα έπρεπε όλοι να τιμωρηθούν και φυσικά πολλές από τις ομάδες αυτές ήταν όντως αθώες, αλλά σίγουρα όχι όλες. Αν ήταν τελικά όλες αθώες, μόνο η Ηλιούπολη έστηνε παιχνίδια σε αυτό το δύσμοιρο το ελληνικό ποδόσφαιρο;
 

Ο Λεβαδειακός και η… πόρτα στις υπόλοιπες
Τα πράγματα είναι απλά. Οι ποδοσφαιρικοί φορείς μαζί με την αθλητική δικαιοσύνη δείχνουν ξεκάθαρα πως θέλουν να κουκουλώσουν τα πάντα, προκειμένου να ξεκινήσουν όλα τα πρωταθλήματα κανονικά. Αυτό φάνηκε και με την αθώωση του Λεβαδειακού, όχι μόνο με αυτή καθεαυτή την αθώωση, αλλά με το γεγονός του ότι άνοιξε την πόρτα να αθωωθούν και οι υπόλοιποι χωρίς να τραβήξει σε μάκρος η υπόθεσή τους.
 

Οργανωμένο σχέδιο
Το ότι είναι ένα οργανωμένο σχέδιο φαίνεται και από το ότι αν και η UEFΑ έχει στείλει στοιχεία με νέους διαλόγους, δεν υπάρχει περίπτωση να ασκηθεί νέα δίωξη σε καμία ομάδα. Εδώ υπήρχαν μάλιστα και ομάδες που είτε δεν απολογήθηκαν είτε απολογήθηκαν μόνο για ένα παιχνίδι, ενώ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ήταν ύποπτες για περισσότερα!!!

Αλλά όπως αναφέραμε ο στόχος ήταν ένας. Να αρχίσουν τα πρωταθλήματα και για να γίνει αυτό, θα πρέπει αρχικά να συμπληρωθεί η Σούπερ Λίγκα, με 14, 16, 18 ή όσες τελικά αποφασίσουν, ομάδες, προκειμένου να συμπληρωθούν και οι Football League και Football League 2.
 

Φοβούνται και τις δίκες
Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως στην ΕΠΟ φοβούνται και πιθανές δίκες των θιγόμενων ομάδων. Εδικά μετά τη νίκη της Σιόν επί της UEFΑ στις δικαστικές αίθουσες, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν πως αν μπλέξουν με τα δικαστήρια μπορεί να βγουν για τα καλά μπλεγμένοι, γι’ αυτό άφησαν την προσπάθεια για τη σωτηρία του ποδοσφαίρου για το μέλλον.

Για τον λόγο αυτό, μπαίνει τέλος στις διώξεις και πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να πανηγυρίζει γιατί βρήκε τον ένοχο για τα στημένα και αυτός ήταν μόνο η Ηλιούπολη!!! Όσοι βέβαια περίμεναν πως αυτή τη φορά θα γινόταν κάτι σοβαρό, κακώς το περίμεναν. Εδώ είναι Ελλάδα και σοβαρότητα δεν υφίσταται σε πολύ πιο κρίσιμα για τη χώρα σημεία, πώς θα υπάρχει στο ποδόσφαιρο;

gazzetta.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.