Έζησαν μαζί 72 χρόνια, έφυγαν με μία ώρα διαφορά…



Ένα «μυθιστορηματικό» αλλά πολύ αληθινό ζευγάρι από την Αιόβα των ΗΠΑ έζησε μαζί για 72 ολόκληρα χρόνια και επέτρεψε στον θάνατο να τους χωρίσει μόνο για μία ώρα…

Ο 94χρονος Gordon Yeager και η 90χρονη σύζυγός του Norma δεν ήταν ένα τυχαίο ζευγάρι. Όταν αποφάσισαν να παντρευτούν πριν από 72 χρόνια ήξεραν ότι επρόκειτο για έναν όρκο ζωής και θανάτου και αυτόν τον όρκο υπηρέτησαν σε όλη τους τη ζωή με τη βαθιά τους αγάπη και την υπέροχη οικογένεια που δημιούργησαν. Και αυτό που έμελλε να τους χωρίσει ήταν ένα τροχαίο δυστύχημα που έκοψε πρώτα το νήμα της ζωής του Gordon και 60 λεπτά αργότερα και της Norma.

Παντρεύτηκαν πολύ νέοι, στις 26 Μαΐου του 1939, την ημέρα δηλαδή που η Norma αποφοίτησε από το σχολείο. Αγαπήθηκαν πολύ, δε χωρίστηκαν ποτέ, ούτε για μία ημέρα, και έκαναν τέσσερα παιδιά. Η ζωή τους δεν ήταν ρόδινη, ίσα-ίσα που η οικογένεια τους χτυπήθηκε από τη μοίρα με τον χειρότερο τρόπο. Τα δύο μεσαία τους παιδιά σκοτώθηκαν σε διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα. Ο Gordon και η Norma, ωστόσο δεν το έβαλαν ποτέ κάτω. Στάθηκαν δυνατοί για τα άλλα δύο τους παιδιά και ήταν πολύ δραστήριοι μέχρι την τελευταία σταγόνα της ζωής τους.

Όταν ο γιος του Dennis προσπαθεί να μιλήσει σε συνεντεύξεις του για αυτό που ένωνε αυτούς τους δύο ανθρώπους λέει: «Δεν ήταν ίδιοι, ούτε έλειπαν οι καβγάδες. Αντίθετα θα έλεγα ότι επρόκειτο για δύο τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες που τσακώνονταν συχνά. Ο πατέρας μου ήταν κοινωνικός και του άρεσε να πηγαίνουν βόλτες, η μαμά ήταν σπιτόγατος. Ωστόσο πάντοτε υποστήριζε ο ένας τον άλλο».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής τους είχαν ένα βάρος που ο καθένας βίωνε μυστικά. Δεν ήθελε ο ένας να φύγει πριν τον άλλο… Και τελικά η μοίρα έμελλε να ικανοποιήσει αυτή τους την επιθυμία μέσω ξανά ενός τροχαίου, που τόσο πόνο τους είχε φέρει στη ζωή τους με τα δύο τους παιδιά.

Ο Gordon και η Norma την προηγούμενη Τετάρτη είχαν ένα πολύ σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητο και το πλήρωμα του ασθενοφόρου που τους παρέλαβε κατάλαβε αμέσως ότι τα πράγματα ήταν μη αναστρέψιμα.

Ο γιος τους Dennis έσπευσε στο νοσοκομείο για να τους βρει δίπλα-δίπλα στην εντατική, να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου.

Ήταν 3:38, όταν ο Gordon άφησε την τελευταία του πνοή. Όλοι έτρεξαν πάνω του και διαπίστωσαν ότι ούτε ανέπνεε, ούτε είχε σφυγμό. Το παράξενο όμως ήταν ότι η συσκευή με την οποία ήταν συνδεδεμένη η καρδιά του συνέχισε να χτυπάει. Τα ερωτήματα έσπευσε να ξεδιαλύνει μία νοσοκόμα. Η Norma του κράταγε ακόμα το χέρι σφιχτά και το μηχάνημα μέτραγε τη δική της καρδιά, η οποία σταμάτησε να χτυπάει στις 4:48 της ίδιας ημέρας.

New York Daily News

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.