Κινηματογραφική ληστεία στο Ελ. Βενιζέλος

Εκτελώντας ένα τέλεια οργανωμένο σχέδιο, άγνωστος κατάφερε να ληστέψει υποκατάστημα της Alpha Bank, μέσα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και στη συνέχεια να διαφύγει ανενόχλητος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, άτομο που ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνεί από τα κεντρικά της εταιρείας ERGO τηλεφώνησε στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο αεροδρόμιο.

Μίλησε με γυναίκα υπάλληλο στην οποία είπε ότι την Κυριακή θα πήγαιναν δύο υπάλληλοι της εταιρείας ERGO, οι οποίοι θα είχαν κάρτα της εταιρείας και θα φορούσαν μπλε φόρμες προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο υποκατάστημα.

Μάλιστα έδωσε και τα στοιχεία των ατόμων που θα εκτελούσαν τις συγκεκριμένες εργασίες.

Σημειώνεται ότι το υποκατάστημα στο αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό την Κυριακή μέχρι τις 16:00 το απόγευμα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Έδωσε τα στοιχεία και… έβγαλε πιστόλι

Στις 16:43 και αφού είχε κλείσει η τράπεζα για το κοινό εμφανίστηκε ένας άνδρας με μπλε φόρμα κρατώντας εργαλειοθήκη έδειξε κάρτα της εταιρείας ERGO και έδωσε τα στοιχεία που είχαν αναφερθεί στο τηλεφώνημα πείθοντας έτσι τους υπαλλήλους να τον αφήσουν να μπει.

Έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα μέτρο και προσποιήθηκε ότι μετρούσε τους χώρους της τράπεζας μέχρι που έφτασε στο χώρο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Τότε έβγαλε ένα πιστόλι και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους ζητώντας τους τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου.

Οι υπάλληλοι αρχικά αντέδρασαν και αρνήθηκαν αλλά υπό την απειλή του όπλου αναγκάστηκαν να υπακούσουν.

Ο άγνωστος άνδρας άνοιξε το χρηματοκιβώτιο έβγαλε 3 μεγάλες τσάντες από την εργαλειοθήκη και τις γέμισε με χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια έδεσε τους τρεις υπαλλήλους και αμέσως μετά έτρεξε στην έξοδο,όπου σύμφωνα με μία μαρτυρία επιβιβάσθηκε σε ταξί και εξαφανίστηκε.

Οι υπάλληλοι κατάφεραν να λυθούν αρκετή ώρα αργότερα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η Ασφάλεια χαρακτηρίζει “περίεργη” την υπόθεση και ερευνά αν πράγματι το τηλεφώνημα έγινε από την εταιρεία ERGO.

news247

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.