9 μήνες απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντούpneumatiko_kentro_velventouΤο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού είναι το μοναδικό Πνευματικό Κέντρο του «ενιαίου» Δήμου. Στις αίθουσές του δραστηριοποιούνται όλα τα τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού εκτός των τμημάτων ζωγραφικής.

Από την 1η Οκτωβρίου καθημερινά, εκτός Κυριακής, στις αίθουσες του θα απασχολούνται περίπου 200 παιδιά και 100 ενήλικοι στα τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού (χορωδία, παραδοσιακό χορευτικό, μουσική μπάντα, μουσική σχολή, θεατρική ομάδα). Επίσης καθημερινά πολλοί Βελβεντινοί, ανεξαρτήτου ηλικίας, δανείζονται βιβλία από την βιβλιοθήκη του Ομίλου (περίπου 10000 βιβλία).

Όπως καταλαβαίνετε οι υπάλληλοι του Πνευματικού Κέντρου είναι απαραίτητοι για την καθαριότητα και την λειτουργία του.
Τον Φεβρουάριο του 2010 η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κοινωνία Tων Πολιτών Του Βελβεντού» στην πρόταση προϋπολογισμού για το Βελβεντό, που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο συμπεριέλαβε τα λειτουργικά έξοδα του Πνευματικού Κέντρου και φυσικά την πληρωμή των υπαλλήλων του.

Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Επίσης προσωπικά έχω ενημερώσει τον κ. Κωνσταντόπουλο, τον κ. Λαζαριώτη, τον κ. Ελευθερίου και τον κ. Κακαφίκα για το πρόβλημα αυτό. Μάλιστα τον κ. Λαζαριώτη τελευταία φορά στις 24/8/2011, όταν στο Πνευματικό Κέντρο παρουσιάστηκε παιδική θεατρική παράσταση, εκδήλωση του Δήμου, για το ανέβασμα της οποίας ήταν απαραίτητη η συμβολή των απλήρωτων υπαλλήλων.

Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω τους τρεις υπαλλήλους του Πνευματικού Κέντρου οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παρά το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες. Εξάλλου τα χρήματα με τα οποία πρέπει να πληρωθούν, αναλογούν στον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού και βρίσκονται στα ταμεία του Δήμου. Ελπίζω πως κάποια στιγμή η «δημοτική αρχή», θα δεήσει να αποφασίσει να ανταμείψει τον κόπο τους.

Ζορμπάς Ιωάννης
Πρόεδρος Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.