Κόντρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα με τις ποτίστρες!



periferiako_symboulio_kozani2352Στην εκλογή εκπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε., (πρώην ΕΝΑΕ) προχώρησε τη Δευτέρα το βράδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.  Από την  εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε εκλέχθηκαν από την συμπολίτευση οι  Π. Πλάκεντάς, Ε. Χ. Ευαγγέλου και Δ. Εμμανουηλίδης ενώ από την αντιπολίτευση ο επικεφαλής Γ. Παπαϊορδανίδης.

Επίσης το περιφερειακό συμβούλιο εξέλεξε τα 11 μέλη στην Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής και τα 11 μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, όμως η διαδικασία της εκλογής αποδείχτηκε τελικά άκυρη, καθώς απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία και έτσι θα επαναληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Στο μεταξύ συνεχίστηκε η κόντρα για το γνωστό πλέον θέμα με τις ποτίστρες, μετά την  απόφαση του Πρωτοδικείου Κοζάνης, με την οποία υποχρεώνεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να πληρώσει την εγκατάσταση ποτίστρων σε κτηνοτροφικές μονάδες της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης, ύψους 479 χιλιάδων ευρώ.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Παπαιορδανίδης έκανε λόγο για μια σειρά από ζητήματα, που τίθενται για την πολιτική επάρκεια του Γ. Δακή και για την από μέρους του τήρησης της νομιμότητας. “Διότι είναι πολιτική ανεπάρκεια η αδυναμία του να διακρίνει, να προγραμματίσει και να εκπονήσει  μειοδοτικό διαγωνισμό όταν χρειάστηκε να παραγγείλει 1562 ποτίστρες με 33 συμβάσεις απευθείας ανάθεσης. Και αν δεν είναι πολιτικά ανεπαρκής, σίγουρα δεν είναι ηθικό να κυμαίνεται το σύνολο των συμβάσεων στο χρηματικό όριο των απευθείας αναθέσεων.” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακής αφού σημείωσε πως δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις σημείωσε δεν υπήρχαν συμβάσεις υπογεγραμμένες από τον ίδιο ως Νομάρχη Κοζάνης, καθώς αν υπήρχαν αυτές θα είχαν πληρωθεί και εκεί είναι και το πρόβλημα στην υπόθεση. Ο κ. Δακής επέρριψε τις ευθύνες στον τότε αρμόδιο αντινομάρχη για τη μη τήρηση των διαδικασιών.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.