Στοιχεία σοκ: Σεξουαλική ζωή από τα 12 για τα Ελληνόπουλα!Σεξουαλικά ενεργό από την ηλικία των 12 μόλις ετών είναι μεγάλο μέρος των εφήβων στην Ελλάδα, με δυσάρεστες, ωστόσο, κάποιες φορές επιπτώσεις, αφού μόνο ένας στους δύο δηλώνει πως φροντίζει να λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τη νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” προκαλούν προβληματισμό, αφού αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι μπορεί ένα 20% να έχει ήδη ξεκινήσει τις ολοκληρωμένες επαφές με τον σύντροφό του μέχρι τα 16, από αυτούς όμως μηδαμινό είναι το ποσοστό που προφυλάσσεται τόσο από τα σεξουαλικά νοσήματα όσο και από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τουλάχιστον ένα 40% των εφήβων παραδέχεται πως είχε κάποια ερωτική εμπειρία εκτός της ολοκληρωμένης, ενώ 20 στα 100 Ελληνόπουλα δηλώνουν πως είχαν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους ζωή μέχρι τα 16 τους χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Αδέσμευτος Τύπος” δεν είναι μόνο οι έφηβοι που φαίνεται να έχουν ερωτικές επαφές, αλλά και οι προέφηβοι, καθώς βάσει της έρευνας ένα ποσοστό της τάξεως του 5,7 % ξεκίνησε τη σεξουαλική του ζωή μόλις στην ηλικία των 12, με την αναλογία να είναι ένα κορίτσι προς τρία αγόρια.

“Οι έφηβοι θα ήθελαν να έχουν επαρκέστερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά το σεξ. Εκτιμάμε ότι θα ήταν καλό να υπάρξει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία”, αναφέρει η Άρτεμις Τσίτσικα, επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του “Αγλαΐα Κυριακού”.

Παρά τη σεξουαλική τους ωρίμανση, πάντως, το ίδιο ώριμα δεν αποδεικνύονται τα Ελληνόπουλα και σε ό,τι αφορά τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν, καθώς ένα 10% δηλώνει πως κάνει σεξ χωρίς καμία αντισύλληψη, ενώ μόνο ένας στους δύο εφήβους χρησιμοποιεί προφυλακτικό και μάλιστα όχι πάντα με τον σωστό τρόπο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι τόσο ότι στην Ελλάδα γίνονται ετησίως 40.000 αμβλώσεις, από κορίτσια κάτω των 18 ετών, όσο και το ότι 23% αυτών βρέθηκαν θετικά σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα τύπου κονδυλωμάτων.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.