Οι Ρώσοι αγοράζουν τη Χαλκιδική…!Κάποιοι έλεγαν μέχρι σήμερα ότι είναι μύθος το ενδιαφέρον Ρώσων μεγιστάνων για ακίνητα στην Ελλάδα, και κυρίως στη Χαλκιδική. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό φαίνεται να δημιουργείται ένα ρεύμα επενδυτών για κάθε είδους ακίνητο με τα ρούβλια να πέφτουν βροχή για εξοχικές κατοικίες, κάμπινγκ, εκτάσεις γης αλλά και ξενοδοχεία. Η ρωσική απόβαση έγινε ακόμη πιο έντονη μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αποχαρακτηρισμό της Χαλκιδικής κι άλλων περιοχών ως παραμεθόριες. Ανοιξε έτσι ο δρόμος για αγορές ακινήτων από Ρώσους χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις που τελικά έβαζαν εμπόδια στις συναλλαγές.

Απόλυτη μυστικότητα
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο καιρό και κάτω από απόλυτη μυστικότητα έκλεισε μεγάλη συμφωνία για την αγορά από Ρώσους μεγάλης έκτασης κοντά στη θάλασσα σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, τις Καβουρότρυπες. Το deal έγινε με ένα ποσό που ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ενώ εκτιμάται ότι θα επενδυθούν δεκάδες εκατομμύρια για κατασκευές πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών κι άλλων υποδομών. Η περιοχή Καβουρότρυπες, μια δαντελωτή διαδρομή από μοναδικές παραλίες με εκπληκτικά νερά, βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία, 20 χλμ. έξω από τον οικισμό Βουρβουρούς και περίπου 6 χλμ. από την παραλία του Αρμενιστή.

Οι Ρώσοι επενδυτές απέκτησαν εκατοντάδες στρέμματα που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα και σχεδιάζουν την κατασκευή πολυτελών βιλών για πλούσιους Ρώσους που έχουν λατρέψει τη Χαλκιδική. Φήμες λένε ότι θα μπορούσαν να κτιστούν σπίτια αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου.


Η ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας έχει μπει στο στόχαστρο για επενδύσεις κάθε είδους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Ρώσοι έχουν μισθώσει για πολλά χρόνια παραλίες και έχουν αναπτύξει κάμπινγκ και μπιτς μπαρ.

Οι παραλίες Ζωγράφου και Κουτλουμούση ανήκουν στα ομώνυμα μετόχια του Αγίου Ορους και οι Ρώσοι επενδυτές έχουν καταφέρει να τα βάλουν στο χέρι εξαιτίας των καλών σχέσεων με τα μοναστήρια του Αθω. Επίσης, σε ρωσικά χέρια βρίσκονται και αρκετά ξενοδοχεία στην περιοχή.

Ωστόσο, όλη η Χαλκιδική έχει μπει στο στόχαστρο, ακόμη και από Ρώσους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μικρά εξοχικά. Ηδη έχουν κλειστεί πολλές συμφωνίες για διαμερίσματα αξίας 60 -100 χιλιάδων ευρώ ή για μονοκατοικίες έως 500 χιλ. ευρώ.

Στη Σιθωνία
Εχουν αγοραστεί, τέλος, εκτάσεις γης, για παράδειγμα σε περιοχή μεταξύ Ιερισσού και Ουρανούπολης, στον Μαρμαρά, τη Σάρτη κ.λπ. Στην παραθεριστική κατοικία έντονο είναι το ενδιαφέρον στην περιοχή της Σάνης, σε όλη τη Σιθωνία, κοντά στην Ουρανούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ελλάδα επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 450 – 500 χιλιάδες Ρώσοι, το 7% των οποίων είναι εν δυνάμει επενδυτές, δηλαδή εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε Χαλκιδική, Κρήτη, Ρόδο κ.λπ.

Οσο για τους μεγάλους επενδυτές, το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι μόλις βγουν οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα – φιλέτα του Δημοσίου θα υπάρξει ενδιαφέρον και από Ρώσους οι οποίοι θέλουν εκτάσεις γης για να χτίσουν ξενοδοχειακές μονάδες.

Το πρώτο κύμα
Φέτος, η Χαλκιδική “γέμισε” από Ρώσους, μικρούς και μεγάλους επενδυτές, και, σύμφωνα με δηλώσεις μεσιτών και κατασκευαστών, το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά μεγάλο καθώς οι τιμές έχουν πέσει και είναι ελκυστικές. Εκτιμούν δε ότι τα επόμενα χρόνια το ενδιαφέρον θα μεταφραστεί σε αγορές τονώνοντας την κτηματαγορά της περιοχής και όχι μόνο.

halkidikinews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.