Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές στη Σούπερ Λιγκ φέτος



Αυλαία έπεσε χθες στη μεταγραφική περίοδο και οι ομάδες προσπάθησαν έστω και την ύστατη στιγμή, να ενισχύσουν το ρόστερ τους ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται. Στη παρούσα ανάρτηση θα κάνω κάτι σαν top-10 των μεταγραφών που πραγματοποίησαν οι ελληνικές ομάδες. Μπορεί η …
οικονομική κρίση να έχει επηρρεάσει τους πάντες και τα πάντα, ωστόσο, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έγιναν μερικές αξιοπρόσεχτες κινήσεις.

Πριν ξεκινήσω να γράφω θέλω να τονίσω πως αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

10. Ρόι Κάρολ

Ένας τερματοφύλακας με θητεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φυλάει το τέρμα των Κρητικών. Ο Ρόι Κάρολ αποτελεί μεγάλη μεταγραφική κίνηση για τον ΟΦΗ και άπαντες στη Κρήτη πιστεύουν πως ο βετεράνος κίπερ θα βοηθήσει την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από τη παραμονή στη κατηγορία. Εξάλλου, δύο χρόνια στη Β Εθνική είναι πολλά και κανείς δεν θέλει να γυρίσει εκεί.

9. Ζαουάντ Ζαϊρί

Ο ΠΑΣ Γιάννενα ανέβηκε φέτος και δεν δείχνει διατεθειμένος να φύγει έτσι έυκολα. Ο κόσμος της ηπειρωτικής ομάδας έχει υψηλές βλέψεις και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός εξτρέμ έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, έψαξε να βρει ομάδα στο εξωτερικό, αλλά πείστηκε τελικά να συνεχίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άγιαξ της Ηπείρου.

8. Καρίμ Σολτάνι

Έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με τον Ηρακλή, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό και κέρδισε τη μεταγραφή του στον Άρη. Στη προετοιμασία των κίτρινων ήταν από τους διακριθέντες, πιθανόν και ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της ομάδας του Τσιώλη μεσοεπιθετικά. Ο Έλληνας τεχνικός πιστεύει πολύ στον Αλγερινό επιθετικογενή χαφ και όλοι ελπίζουν πως θα συνθέσει ένα καλό δίδυμο με τον Νέρι Καστίγιο. Αλλά όλα θα φανούν εν καιρώ.

7. Λιούμπομιρ Φέισα

Θεωρητικά, ο παίκτης αυτός δεν θα συζητούσε καν το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα αν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά προ ενός έτους. Τρία εκατομμύρια κόστισε ο Σέρβος χαφ και εφόσον επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, θα προσφέρει πολλές λύσεις στην ομάδα του Πειραιά. Στη Σερβία λογίζεται ως μεγάλο ταλέντο και περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο αν θα δικαιολογήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό αλλά και την επιμονή το Κοβάσεβιτς.

6. Ζέκα

Δύόμισι παιχνίδια έχουμε δει τον Πορτογάλο εν δράσει, ωστόσο ακόμη και με αυτό το μικρό δείγμα, φαίνεται πως ο χαφ του Παναθηναϊκού θα είναι μια καλή μεταγραφή. Ειδικά σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, που του λείπει η ταχύτητα και οι αντοχές στον άξονα θα φανεί χρήσιμος. Επίσης έχει καλή τεχνική κατάρτιση και μπορεί να βγάλει μια αξιοπρεπή πάσα. Θεωρώ πως σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί πετυχημένη κίνηση.

5. Χοσέ Κάρλος

Αντι-Σκόκο τον βάπτισε ο Αδαμίδης αλλά η αλήθεια απέχει αρκετά. Ο Χοσέ Κάρλος είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ, μαζί με τους Γκούντγιονσεν και Λεονάρντο. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, έχει τρεξίματα, πολύ καλή τεχνική και εκτελεί και στημένα. Ένα ζήτημα που έχει προκύψει, όμως, βλέποντας και τα παιχνίδια με την Ντιναμό Τιφλίδας, είναι ότι ο Ισπανός δείχνει πως έχει αρκετά κενά διαστήματα. Θα πρέπει, όμως, να τον δούμε και σε άλλα παιχνίδια.

4. Ρούντολφ Γκέργκελι

Ήρθε στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου ως δανεικός από την Τζένοα. Ο 26 χρονος Ούγγρος φορ ήρθε με σκοπό να γίνει ο αντι-Σισέ, μιας και ο Τοτσέ δεν έχει πείσει κανέναν, το αντίθετο θα έλεγα. Είναι διεθνής και μετρά 21 συμμετοχές και 7 τέρματα. Πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στη Μπάρι. Κρίνοντας από τα νούμερα και μόνο δεν δείχνει ότι είναι γκολτζής, αλλά η παρουσία του σε τόσο μεγάλα πρωταθλήματα θα τον βοηθήσουν.

3. Κοστίν Λαζάρ

Ο 30 χρονος Ρουμάνος μέσος αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται, έχουν να λένε για τον επαγγελματισμό του, τη νοοτροπία του μέσα στο γήπεδο και τις ικανότητες του. Ο Λαζάρ είναι ο τέλειος αντικαταστάτης του Βιτόλο, κόβει πολύ καλά, είναι δυνατός, ενώ μπορεί ακόμα να βοηθήσει και επιθετικά. Ο Μπόλονι επέμεινε πολύ για την απόκτηση του, ο ΠΑΟΚ έκανε την υπέρβαση και τα πρώτα δείγματα γραφής του αμυντικού μέσου είναι θετικά.
2. Ζαν Μακούν

Είναι από τις περιπτώσεις που οι δημοσιογράφοι τις αποκαλούν “μπαμ”. Ο Βαγγέλης Μαρινάκςη αποφάσισε να ενισχύσει, επιτέλους, τον Ολυμπιακό στη θέση που πονούσε περισσότερο και έφερε έναν παίκτη με εντυπωσιακό βιογραφικό και σε καλή ηλικία. Φυσικά οι απαιτήσεις για τον Καμερουνέζο διεθνή είναι πολλές, μιας κια πολλοί θεωρούν πως θα αποτελέσει το βαρόμετρο της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού, όπως ο Ντουντού στη πρώτη το χρονιά.

1. Εϊντούρ Γκούντγιονσεν

Στην εποχή ΔΝΤ στην ΆΕΚ, ο Στάυρος Αδαμίδης, προκειμένου να φέρει κόσμο στο γήπεδο, αποφάσισε να κάνει την οικονομική υπέρβαση και έφερε στην Ένωση έναν πραγματικό αστέρα. Έχοντας αγωνιστεί σε Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, ο Εϊνοτύρ Γκούντγιονσεν αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος και όλοι περιμένουν να είναι ο πρωταγωνιστής της φετινής ΑΕΚ. Μπορεί ένας παίκτης μόνος του, όμως;

mikrosscout.blogspot.com


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.