Εντυπωσιακή βουτιά του αριθμού των εισακτέων σε σχολές και τμήματα της Κοζάνης – Πάνω από 65% η μείωση στο ΤΕΙ!



tei-kozanisΤην πλήρη κάλυψη των προσφερόμενων θέσεων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας δείχνουν τα στοιχεία, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, το πρωί της Δευτέρας. Παρά την κάλυψη των θέσεων όμως, ο αριθμός των φοιτητών  που θα έρθουν φέτος στη Δυτική Μακεδονία θα είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι και αυτό γιατί οι προσφερόμενες θέσεις, που έδωσε το Υπουργείο ήταν πολύ λιγότερες από όσες ζήτησε το ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα στο ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οι νέοι φοιτητές υπολογίζονται σε 610 με τους αντίστοιχους πέρυσι να ξεπερνούν τους 700. Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι εισακτέοι πέρυσι είχαν ξεπεράσει τους 3500 ενώ φέτος ο αντίστοιχος αριθμός δεν θα ξεπεράσει τους 1500.

Ειδικότερα όσον αφορά τα τμήματα του ΤΕΙ που βρίσκονται στην πόλη της Κοζάνης, οι εισακτέοι δεν θα ξεπεράσουν τους 800 με τον αντίστοιχο αριθμό πέρυσι να ξεπερνά τους 2-2.500.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα της Λογιστικής, η “ναυαρχίδα” όπως αποκαλείται του ΤΕΙ, που φέτος παίρνει μόλις 79 φοιτητές ενώ τα προηγούμενα έτη, ακόμη και αυτά με τη βάση του 10, έπαιρνε 250 με 350 φοιτητές.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Καστοριά, που στα τμήματα της εισάγονται φέτος περισσότεροι από 500 φοιτητές.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.