Μόνο στην Ελλάδα! – Αρχίζει η Σούπερ Λίγκα με 5 από τα 8 ματς



podosfairo_vole2342– Παραμονή της σέντρας του πρωταθλήματος και η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν τελικά 5 ματς
– Ο Ηρακλής δικαιώθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο και ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία
– Ματαιώθηκε η αναμέτρηση Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης. Πέφτουν στη Football League οι Αρκάδες
– Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής και την πρόταση του Πανόπουλου για να αναβάλει η NOVA την πρεμιέρα

Ότι και να πει κανείς θα είναι λίγο γι’ αυτά που γίνονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τη σέντρα της Σούπερ Λίγκας και ακόμη δεν γνωρίζουμε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Απίστευτο μπάχαλο με το πρωτάθλημα – Απαγορεύεται η αντικατάσταση του Ολυμπιακού Β. και της Καβάλας!

Μετά το μπάχαλο που προέκυψε από τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, ήρθε και η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τον Ηρακλή.

Ο γηραιός διακαιώθηκε στην προσφυγή που είχε κάνει για τον υποβιβασμό του και έτσι το θέμα παραμένει ανοιχτό. Αυτό ανάγκασε τη Σούπερ Λίγκα να ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής και ενώ ο Αστέρας Τρίπολης είχε φτάσει στην Πάτρα… ότι το ματς με τον Παναιτωλικό ματαιώνεται.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

“Σε συνέχεια της σημερινής απόφασης του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2011-2012, ματαιώνεται.”

Αν ο Ηρακλής δικαιωθεί οριστικά, τότε θα μείνει στη Σούπερ Λίγκα και θα υποβιβαστεί ο Αστέρας Τρίπολης όπως είχε γίνει βάσει της βαθμολογίας. Ακόμη όμως και να μην δικαιωθεί ο γηραιός, οι Αρκάδες είναι πολύ πιθανό να αγωνίζονται στη Football League την επόμενη περίοδο αφού στο σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναφέρεται πως σε περίπτωση υποβιβασμού του Ηρακλή θα πρέπει να ανέβει ομάδα από την Football League.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στον πάτο και δεν πάει παρακάτω, αφού λίγες ώρες πριν τη σέντρα της Σούπερ Λίγκας δεν ξέρει κανείς με ποιές και πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ:

“Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δίκασε την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης κατά της υπ’ αριθμόν 133/2011 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (Ε.Π.Ο.).

Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.

Δέχεται κατά πλειοψηφία την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
Ακυρώνει την υπ’ αριθ. 133/2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.
Παραπέμπει την υπόθεση προς περαιτέρω εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., συντιθέμενη από άλλους δικαστές, της από 23/05/2011 έφεσης της προσφεύγουσας κατά της υπ’ αριθμ. 195/2011 Απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της «SUPERLEAGUE» και της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ”

Μετά από όλα αυτά δεν αποκλείεται να έχουμε πρωτάθλημα με 14 ομάδες αν και αυτό θα έχει επιπτώσεις και στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Σούπερ Λίγκας με τη NOVA. Είναι αδιανόητο το ότι φτάσαμε παραμονές της σέντρας και όλα παραμένουν ανοιχτά.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

19.15 ΟΦΗ – Ατρόμητος
21.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

19.15 Κέρκυρα – Παναθηναϊκός
19.15 Πανιώνιος – Εργοτέλης
21.30 ΠΑΟΚ – Ξάνθη

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.