Ιδρύεται Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη



kozani_zografiaΣε μια πιο ορθολογική λειτουργία με παραγωγική κατεύθυνση και στόχο μια σοβαρή οικονομία κλίμακας και βασική προτεραιότητα την υποστήριξη του αγρότη και ολόκληρης της αλυσίδας παραγωγής στηρίζεται το σχέδιο νόμου που έχει καταρτήσει και προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύσταση από την αρχή του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα, με τη συνένωση των εποπτευομένων φορέων του ΕΘΙΑΓΕ, της ΔΗΜΗΤΡΑΣ, του AGROCERT και του ΕΛΟΓΑΚ σε ένα ενιαίο φορέα.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στο νέο σχήμα έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των οργανισμών που συγχωνεύονται με τη λογική ότι απαιτείται και αποκέντρωση των δομών και ενοποίηση διαφορετικών λειτουργιών που όμως η μία συμπληρώνει την άλλη.

Το σχέδιο Νόμου που παρουσίασε ο υπουργός φέρνει μείωση του αριθμού των ερευνητικών μονάδων, των οργανικών μονάδων κατάρτισης, των μελών των διοικητικών συμβουλίων, των οργάνων διοίκησης και των οργανικών θέσεων του προσωπικού. Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη συνολικά οι εργαζόμενοι φτάνουν τους 770, με στόχο αργότερα να αγγίξουν τους 1.000.

Ιδρύονται έντεκα (11) Ινστιτούτα Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας. ανάμεσα σ’ αυτά και Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη.

Σε κάθε Ινστιτούτο λειτουργούν τουλάχιστον δύο (2) εξειδικευμένοι τομείς εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας και ένα (1) εργαστήριο, που καθορίζονται από τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του Οργανισμού.

Ίδρυση Ινστιτούτων Εφαρμοσμένης Αγροτικής έρευνας πλέον των προβλεπομένων μπορεί να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κατόπιν ειδικά αιτιολογημένης γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.