Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί ποτέ!



Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει εντοπιστεί ποτέ στη Βρετανία – 1,2 τόνος- εντοπίστηκε στο «Louise».

Το υπερπολυτελές γιοτ, στο λιμάνι Σαουθάμπτον έκρυβε με αριστοτεχνικό τρόπο το πολύτιμο και παράνομο φορτίο του κάτω από το πάτωμα της πισίνας του.coca2-3-8-2011_2coca3_3-8-2011_2

Η τελική αξία πώλησης των ναρκωτικών που βρέθηκαν εκτιμάται ότι φθάνει τα 300 εκατομμύρια λίρες και σύμφωνα με τις αρχές η ποσότητα επαρκούσε για να ικανοποιήσει σχεδόν το ένα τρίτο της ετήσιας ζήτησης για κοκαΐνη.

 

Η κοκαΐνη, σύμφωνα με την υπηρεσία φύλαξης συνόρων και τελωνείων, βρέθηκε τον Ιούνιο και οι Βρετανικές αρχές συνέβαλαν στην σύλληψη 6 ανδρών, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, οι οποίοι εμπλέκονται στη διακίνηση της επίμαχης ποσότητας.

coca4_3-8-2011_2Σύμφωνα με τις Βρετανικές αρχές η κοκαΐνη αρχικά συσκευάστηκε, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πλοίου, στη Βενεζουέλα.

Στη συνέχεια το γιοτ μεταφέρθηκε από τις Παρθένες Νήσους της Βρετανίας στο Σαουθάμπτον,  μέσα σε φορτηγό πλοίο.

Η καθαρότητα της κατασχεθείσας κοκαΐνης ήταν  90%, δηλαδή πολύ υψηλότερη από τις ποσότητες που κατάσχονταν στη Βρετανία ως σήμερα, η οποία έφθανε το  63% κατά μέσον όρο.

directnews.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.