ΔΕΥΑΚ: «Κανένα πρόβλημα με το νερό του Κρόκου»



Καθησυχαστικοί σχετικά με την ποιότητα του νερού στον Κρόκο εμφανίστηκαν χθες τόσο ο αντιδήμαρχος Κοζάνης και αρμόδιος για τον πρώην Δήμο Ελίμειας Γιώργος Τζέλλος, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μανώλης Παφίλης. Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο κ. Τζέλλος τόνισε πως «τα νιτρικά είναι στο μισό του σχετικού ορίου, σύμφωνα τουλάχιστον με την προφορική ενημέρωση που είχα από στελέχη της ΔΕΥΑΚ. Ελπίζω πως σύντομα θα υπάρξει και σχετική, έγγραφη ενημέρωση».

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Παφίλης επισήμανε πως θα εκδοθεί σχετική, αναλυτική ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών από τη ΔΕΥΑΚ, στην οποία θα δοθούν όλες οι απαντήσεις, σε ερωτήματα που ανέκυψαν στους κατοίκους του Κρόκου, μετά από την προσωρινή λύση για το πρόβλημα υδροδότησης που περιλαμβάνει και τη χρήση παλαιότερου αγωγού. Μάλιστα, ο κ. Παφίλης, μιλώντας στον «Π.Λ.», εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά και έκπληξή του για την επιστολή που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ελίμειας και κάτοικος Κρόκου Γιάννης Τοκατλίδης, ζητώντας να μη δημιουργείται αδικαιολόγητα ανησυχία στους κατοίκους.

Η σχετική επιστολή έχει ως εξής: «Και όμως το νερό γυρίζει πίσω. Ο Καλλικράτης δυστυχώς κ. Πρόεδρε της Δ.Ε.Υ.Α.Κ μας έφερε στα παλιά. Ο Πρόεδρος με κίνηση έδωσε επικίνδυνη λύση για την υγεία των κατοίκων του Κρόκου καθώς επανέφερε εντός του δικτύου ύδρευσης το ακατάλληλο (λόγω νιτρικών) νερό της περιοχής του Λάκκου.

Γιατί δώσατε σε χρήση το χαλύβδινο και σκουριασμένο αγωγό, ο οποίος παρέμενε ανενεργός για τρία χρόνια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων κατοίκων ;

Θέλω να τονίσω τη μεγάλη ευθύνη του του κ.Αντιδημάρχου της περιοχής καθώς επίσης και του τοπικού Συμβουλίου Κρόκου, οι οποίοι δέχθηκαν να γίνουν αυτές οι εργασίες. Σας ρωτώ λοιπόν, πώς θα πείσετε τους κατοίκους του Κρόκου να ξαναπιούν νερό ; Έχετε την κύρια ευθύνη για όσα διαπράξατε όλοι μαζί. Θα πρέπει πολύ σύντομα να αποκαταστήσετε το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωστοποιηθεί πίνακες που να δείχνουν τα αποτελέσματα των ελέγχων του νερού.

Κ Πρόεδρε η ανάμειξη δεν γίνεται συνδέοντας δύο αγωγούς καθώς έτσι δεν μειώνεται η ποσόστωση των νιτρικών στο νερό.

Με εκτίμηση Τοκατλίδης Ιωάννης
Δημότης Κρόκου»

Πρωινός Λόγος 


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.