Επίθεση Ροντούλη σε Κουκουλόπουλο για λιγνίτη Ελασσόνας!



Την Παρασκευή 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην βουλή για τα προβλήματα των παλιννοστούντων. Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρευρέθη ο…

Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, προκειμένου να τοποθετηθεί επί των θεμάτων των παλιννοστούντων.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης, άδραξε την ευκαιρία και εκδήλωσε σφοδρή επίθεση στον Υφυπουργό Εσωτερικών εξαιτίας της πρόσφατης τοποθέτησής του υπέρ της αξιοποίησης των κοιτασμάτων λιγνίτη στην Ελασσόνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Ροντούλης απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Εσωτερικών είπε τα εξής: «Θα ήταν καλό κύριε Υφυπουργέ να μην εμπλέκεστε σε ζητήματα που δεν αφορούν ούτε το Υπουργείο σας ούτε και την εκλογική σας περιφέρεια. Για να γίνω σαφέστερος το ζήτημα της αξιοποίηση ή μη των κοιτασμάτων λιγνίτη στην Ελασσόνα δεν είναι της αρμοδιότητος σας και θα έπρεπε να προσέχετε περισσότερο τις δηλώσεις σας σε θέματα εκτός αντικειμένου σας, που έχουν αναστατώσει το σύνολο των κατοίκων μιας τοπικής κοινωνίας».

Ανταπαντώντας στον κ. Ροντούλη, ο Υφυπουργός κ. Κουκουλόπουλος είπε τα εξής: «Σε ό,τι αφορά τους λιγνίτες Ελασσόνας, η Κυβέρνηση εκφράζεται διά του αρμοδίου Υπουργού ΥΠΕΚΑ, του κ. Παπακωνσταντίνου και πράγματι είναι εκτός αρμοδιότητας μου. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ο λιγνίτης, όπως και όλα τα ορυκτά, κατά τη νομοθεσία και το Σύνταγμα, είναι εθνικός πλούτος και μέχρι αυτή τη στιγμή είναι το εθνικό μας καύσιμο».

Σήμερα επίκειται δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης για τα κοιτάσματα λιγνίτη στην Ελασσόνα, καθώς συζητείται στην βουλή το νομοσχέδιο για την Ενέργεια. Είναι βέβαιο ότι ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης θα επαναφέρει το παρόν ζήτημα που καίει την τοπική κοινωνία της Ελασσόνας.

larisanews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.