Τα πλέι… ωχ της Football League!



Η απόφαση της διεξαγωγής των πλέι οφ στις 22 Ιουλίου, μετά από δύο μήνες αναμονής, ήταν από μόνη της μία Παγκόσμια πρωτοτυπία του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν σταματά να εκπλήσσει τους φιλάθλους του. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό καθώς η περιπέτεια δεν φαίνεται να τελείωσε με την πρεμιέρα των φημισμένων πλέι οφ, αλλά μάλλον μόλις ξεκίνησε…

Ας τα πάρουμε από την αρχή για να δείτε/δούμε πόσο άσχημα είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα της σεζόν 2010-11 ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου και φυσικά θα έπρεπε να διεξαχθούν οι αγώνες διαβάθμισης για την τρίτη ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο ανόδου στην Superleague, μετά τους Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάνννινα. Αλλά είπαμε εδώ είναι Ελλάδα.

Κάτι, οι ενστάσεις ομάδων για τους αγώνες, κάτι οι αδειοδοτήσεις, κάτι το κλείσιμο της ΕΠΟ κάτι τα πλαστά χαρτιά των ομάδων, έκαναν τον κόσμο να γελάει με αυτά που βλέπει και όχι πλέον να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Και φυσικά μόνο αγώνες δεν έγιναν.

Κάπου εκεί τα συμβόλαια των παικτών τελείωσαν στις 30 Ιουνίου και έφυγαν για τις παραλίες ή οι υπέγραψαν σε άλλες ομάδες.

Μια νύχτα μετά από δύο μήνες, τελικά αποφάσισαν να γίνουν τα πλέϊ οφ! Άλλες ομάδες πανηγύριζαν που θα παίξουν (σ.σ. Λεβαδειακός, ΟΦΗ), άλλες ακόμη και μια μέρα πριν την έναρξη των αγώνων ζήτησαν νέα αναβολή για να συμπληρώσουν ομάδα (σ.σ. Δόξα Δράμας), ενώ άλλες (σ.σ. Διαγόρας) θα κατέβουν με την ομάδα Νέων!!


Έτσι, μέσα σε δυο μέρες άρχισε το τρέξιμο, ομάδες να φωνάζουν τους παίκτες από τις παραλίες, ενώ να ζητούν και από άλλες ομάδες να δώσουν πίσω τους παίκτες που είχαν πριν υπογράφουν σε αυτές!

Δεν υπήρχαν λεφτά για τον διαιτητή

Τα προβλήματα όμως, άρχισαν πριν καν γίνει η σέντρα. Ναι μεν η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησε στις 20.30 όπως είχε οριστεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε στη Φυλή όπου ο τυπικά γηπεδούχος Διαγόρας Ρόδου υποδεχόταν την Δόξα Δράμας.

Οι Ροδίτες εμφανίστηκαν στη Φυλή με την ομάδα Νέων αφού ο Μιχάλης Τσιβρινής δεν είχε στην διάθεσή του επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για να συμπληρώσει! Αυτό όμως δεν ήταν το χειρότερο αφού εκτός από παίκτες ο Διαγόρας Ρόδου δεν είχε και χρήματα για να πληρώσει τον διαιτητή. Μην πάει στο πονηρό το μυαλό σας και την υπόθεση με τα στημένα γιατί οι εποχές είναι περίεργες και οι παρεξηγήσεις εύκολες.

Είναι γνωστό και καθόλα νόμιμο η γηπεδούχος ομάδα να πληρώνει τους διαιτητές αλλά ο Διαγόρας δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα ευρώ. Χωρίς να διευθετηθεί αυτή η σημαντική λεπτομέρεια δεν ήταν δυνατόν να ξεκινήσει ο αγώνας με αποτέλεσμα οι θεατές και οι κάμεραμεν να ξεκινήσουν να παίζουν μπάλα στη Φυλή, αφού μάταια περίμεναν τις δύο ομάδες να κάνουν την εμφάνισή τους. Μετά από αρκετή ώρα και αφού πρώτα το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχθηκε ακόμα ένα ισχυρό χτύπημα στο λαβωμένο του κορμί, οι διαιτητές πληρώθηκαν με επιταγή (!) και ο αγώνας ξεκίνησε.

Με τους Νέους οι μεν, με 12 παίκτες οι δε!

Αναμέτρηση για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία της Ελλάδας με τον Διαγόρα να παίζει ως επι το πλείστον με την ομάδα Νέων και την Δόξα να έχει 11 ποδοσφαιριστές στο χορτάρι και τον Τρελόπουλο μοναδική αλλαγή στον πάγκο!!! Απίστευτο κι όμως ελληνικό αφού οι τυπικά φιλοξενούμενη κατάφερε την Πέμπτη το μεσημέρι να βρει προπονητή και το βράδυ να μαζέψει 12 ποδοσφαιριστές. Μην μας ρωτήσετε τι θα γίνει αν τραυματιστούν δύο από αυτούς. Δεν γνωρίζουμε αλλά όλα είναι πιθανά.

Έτοιμος για την επιστροφή ο ΟΦΗ

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο ΟΦΗ, που έχει κάνει μόνο 2 προπονήσεις, προηγήθηκε του πιο έτοιμου Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη (σ.σ ο Παπακώστας είχε 23 παίκτες να διαλέξει οι οποίοι δεν σταμάτησαν ποτέ τις προπονήσεις) και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ μετά κόπων και βασάνων φυσικά αφού οι Κρητικοί άρχισαν να έχουν κράμπες πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, κάτι που ήταν φυσικό κι αναμενόμενο με μόλις δύο προπονήσεις.

Στο 80ο λεπτό διακόπηκε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μετά από ρίψη κροτίδας (για να συμπληρωθεί το μενού του ελληνικού ποδοσφαίρου) και τον Καπάνταη να κρατάει το μάτι του. Ευτυχώς δεν είχαμε δυσάρεστα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Λεβαδειακό να χάνει αρκετές ευκαιρίες στην επανάληψη, αλλά το τελικό 0-1 να δίνει άνοδο στον ΟΦΗ

Τα παιδιά του Νίκου Αναστόπουλου πάλεψαν και πλέον με επτά βαθμούς είναι το ακλόνητο φαβορί για την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Λεβαδειακός που ακολουθεί με δύο βαθμούς είναι δύσκολο ν ανατρέψει την κατάσταση. Φυσικά μέχρι την Κυριακή που έχει οριστεί να γίνει η δεύτερη αγωνιστική όλα είναι πιθανά. Κι όταν λέμε ΟΛΑ, το εννοούμε…

sport24

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.