Καίγεται ο Νομός Κοζάνης – Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά από Άνω Κώμη μέχρι Βαθύλακο και λίμνη Πολυφύτου



pirosvestiki_se_fwtiaΜεγάλη πυρκαγιά που επεκτείνονταν με ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων, ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι σε αγροτική μεταξύ Βαθυλάκου και Κοντοβουνίου. Την ίδια ακριβώς ώρα μια άλλη φωτιά είχε εκδηλωθεί στην Άρδασσα Εορδαίας και βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα σημειώθηκε αστική πυρκαγιά στη Φλώρινα.

Η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κοζάνης εστιάζεται στον πρώην δήμο Ελίμειας, στον άξονα από Κρόκο, Πετρανά Άνω Κώμη, Κοντοβούνι, Ανατολή, Σταυρωτή, μέχρι τον Βαθύλακο του δήμου Σερβίων. Οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν ιδιαίτεροι ανήσυχοι για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά το πλέον ανησυχητικό φαινόμενο που δυσκολεύει τις δυνάμεις πυρόσβεσης, είναι ότι εκδηλώθηκαν συγχρόνως πολλές εστίες φωτιάς, ενώ πολλά ήταν και τα μέτωπα της πυρκαγιάς, που απειλούσε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων. Ευτυχώς μέχρι τις απογευματινές ώρες δεν απειλούνταν κατοικημένες περιοχές, αλλά λόγω των συνθηκών η αγωνία ήταν έκδηλη, καθώς η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Στον μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 20 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 22 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν 2 υδροφόρες και 2 σκαπτικά μηχανήματα των ΟΤΑ. Τις δυνα΄μεις πυρόσβεσης συντόνιζε και χτες ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Βαλοδήμος.

Μια άλλη πυρκαγιά που ξεκίνησε ταυτόχρονα με αυτή της Κοζάνης, μαίνονταν μέχρι το απόγευμα στην περιοχή της Άρδασσας Εορδαίας. Έσπευσαν δυνάμεις πυρόσβεσης που αποτελούνταν από 10 πυροσβέστες με 10 πυροσβεστικά οχήματα, με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Πτολεμαΐδας, Γιώργο Παπαπολύκαρπο. Η πυρκαγιά καίει στα διάβα της ξηρά χόρτα και σιτοκαλαμιές.

Στις 2.20 χτες το μεσημέρι, εκδηλώθηκε μία αστική πυρκαγιά έξω από την πόλη της Φλώρινας, στις εγκαταστάσεις της EXPRESS SERVICE. Κάηκαν ξηρά χόρτα και δύο τρακαρισμένα αυτοκίνητα που προορίζονταν για ανακύκλωση.

Έπειτα από επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε στις 3.15 το απόγευμα, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από μία ώρα.

Για όλες τις ανωτέρω πυρκαγιές θα διενεργηθεί προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο ενοχοποιείαι και σ’ αυτές τις περιπτώσεις κατά κύριο λόγο η καύση σιτοκαλαμιών, η οποία ουσιαστικά ισοδυναμεί με εμπρησμό.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.