Ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων στο νομό Κοζάνης



eurokounovoulio3463gherhΓια την πορεία και το σχεδιασμό των συγχρηματοδοτούμενων, από ευρωπαϊκά κονδύλια, έργων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώθηκε από φορείς της Αυτοδιοίκησης, κατά την επίσκεψή της στην Κοζάνη, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το κλιμάκιο αποτελείται από ξένους και Έλληνες ευρωβουλευτές -μεταξύ αυτών- ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος και οι ευρωβουλευτές Ρ. Κράτσα, Γ. Σταυρακάκης και Χ. Αγγουράκης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση των Περιφερειών στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού, την κατανομή και απορρόφηση των πόρων και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Οι ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν καθ οδόν σημεία της Εγνατίας Οδού και στη συνέχεια μετείχαν σε σύσκεψη, υπό τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, Γιώργο Δακή, παρουσία και του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα. Παρακολούθησαν παρουσίαση του έργου του μελλοντικού «φωτοβολταϊκού πάρκου» των 200 MW, για το οποίο έχει κάνει προ μηνών σχετικές ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Ενημερώθηκαν για το σχεδιασμό του ευρυζωνικού δικτύου «Smart Village» (Έξυπνο Χωριό), που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ.

Τέλος, επισκέφθηκαν τη δημοτική επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων «ΔΙΑΔΥΜΑ», παρουσία του δημάρχου Καστοριάς και προέδρου της επιχείρησης, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη.

Οι ευρωβουλευτές οι οποίοι απόψε θα διανυκτερεύσουν στα Ιωάννινα, περιέλαβαν στο πρόγραμμά τους και ξενάγηση στη «Σπηλιά του Δράκου», στην Καστοριά, ένα σπήλαιο που αξιοποιήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια και κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 150.000 άτομα.

Αύριο το πρωί, στα Ιωάννινα, οι ευρωβουλευτές θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των τοπικών αρχών ενώ στις 12 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, σε αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου.

agelioforos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.