Ιδρύεται λύκειο στην Άνω Κώμη-Μεγάλες αντιδράσεις!Μεγάλη αναστάτωση και πολλές αντιδράσεις στον Κρόκο αλλά και στην Αιανή προκαλεί από χθες η είδηση για τη δημοσίευση, στο ΦΕΚ, για την ίδρυση νέου Λυκείου στην Άνω Κώμη, στο οποίο θα πηγαίνουν και οι μαθητές από τις δυο συγκεκριμένες περιοχές! Να σημειωθεί ότι η ίδια η υφυπουργός παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε δεσμευθεί σε προ αρκετών εβδομάδων συνάντησή της με αντιπροσωπεία από τον Κρόκο και την Αιανή ότι τελικά δεν θα ιδρυθεί νέο λύκειο στην Άνω Κώμη!

Μάλιστα, κατά της συγκεκριμένης εξέλιξης είχαν ταχθεί όλοι οι βουλευτές, αλλά και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Άνω Κώμης τόνιζαν πως ήταν ικανοποιημένοι από την παραμονή, έστω με τη μορφή παραρτήματος, του γυμνασίου στην περιοχή τους! Πλέον, εφόσον τελικά δεν έχουμε…και νέα αλλαγή, το γυμνάσιο θα συγχωνευτεί στο γυμνάσιο Κρόκου!

Πάντως, με την ανακοίνωση της είδησης στον Κρόκο υπήρχε συνάντηση των γονέων και των κατοίκων, παρουσία και του αντιδημάρχου Κοζάνης Γιώργου Τζέλλου, για να συζητηθεί το όλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φορείς της εκπαίδευσης σημείωναν χθες στον «Πρωινό Λόγο» πως «το πιθανότερο σενάριο είναι να μην λειτουργήσει το λύκειο στην Άνω Κώμη»…

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.