ΠΑΟΚ: Μεταγραφές παιχταράδων με Αναδοχή Χρέους…



Ακούγεται έντονα από χθες, και σε συνδυασμό με την παρουσία του Ζήση Βρύζα στα γραφεία της Τούμπας όπου έχει επαφές και συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Παντελή Κωνσταντινίδη, ότι η πλευρά Σαχπατζίδη-Φλωρίδη «θα φέρει δυο παιχταράδες» στον ΠΑΟΚ. 

Καλοδεχούμενοι οι παιχταράδες, γιατί η ομάδα έχει ανάγκη ενίσχυσης αν θέλει να χτυπήσει πρωτάθλημα.

Κανείς όμως, δεν αναφέρει ΠΩΣ θα γίνουν αυτές οι μεταγραφές. Θα τις δωρίσουν οι υποψήφιοι επενδυτές στην ομάδα; Θα τις φέρουν αυτοί με συμφωνία δική τους με τους παίκτες και το μάνατζερ και θα τους πληρώσει ο ΠΑΟΚ;

Θα βάλουν τα λεφτά που χρειάζονται με τη μορφή ταμειακής διευκόλυνσης γιατί δε γίνεται τώρα με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και θα τα χειριστεί ο Ζαγοράκης, και αυτοί θα πάρουν αργότερα το μερίδιό τους στην ΑΜΚ;
Ουδείς γνωρίζει.

Ο ΠΑΟΚ έχει ξαναπεράσει στο παρελθόν ανάλογες ιστορίες. Και πριν δυο χρόνια ο Σαχπατζίδης ήθελε να φέρει κάποιο Ρώσο αν θυμόμαστε καλά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήθελε να φέρει τον παίχτη, κάνοντας αυτός τη συμφωνία, δίνοντας τα χρήματα απευθείας και όχι μέσω του ταμείου του ΠΑΟΚ και φέρνοντας απλώς παραστατικά στο ταμείο της ΠΑΕ με σκοπό να μετοχοποιηθούν στη συνέχεια τα χρήματά του, δεν προκρίθηκε από το δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γιατί δεν κρίθηκε συμφέρον για την ΠΑΕ.
Για την ιστορία ο Ρώσος θα ερχόταν με ένα εκατομμύριο το χρόνο, πήγε τελικά στην Τουρκία με τα μισά λεφτά και μετά από λίγο σταμάτησε το ποδόσφαιρο γιατί ήταν τραυματίας.

Πώς θα έρθουν άραγε τώρα, οι δυο παιχταράδες, με την καλύτερη δυνατή διασφάλιση του ΠΑΟΚ; Αν τους κάνει δώρο η πλευρά Σαχπατζίδη-Φλωρίδη, είναι η καλύτερη λύση, αλλά κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Αν βάλουν τα χρήματα με ταμειακή διευκόλυνση στα ταμεία της ΠΑΕ και τους αγοράσει η σημερινή διοίκηση σε συνεργασία με το Βρύζα, με προοπτική αργότερα να μπουν αυτά τα χρήματα στην ΑΜΚ, είναι η αμέσως καλύτερη λύση.

Το να διαπραγματευτούν οι υποψήφιοι επενδυτές με παίχτες εκατομμυρίων, να τους φέρουν και να αναλάβει ο ΠΑΟΚ την πληρωμή τους, αυτό απλά αυξάνει τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο, αν ήθελε το έκανε και μόνος του ο Ζαγοράκης, ο οποίος γνωρίζει μέχρι πού φτάνει το πάπλωμα και ξέρει πόσο μπορεί ν΄ απλώσει τα πόδια του ΠΑΟΚ.

Η καλύτερη λύση τελικά, λέγεται Αναδοχή Χρέους. Ο ΠΑΟΚ ή οι υποψήφιοι επενδυτές διαλέγουν και φέρνουν τους παίκτες, αυτοί υπογράφουν σύμβαση με την ΠΑΕ και οι Σαχπατζίδης-Φλωρίδης γίνονται εγγυητές και διασφαλίζουν αυτοί την αποπληρωμή των συμβολαίων, με προοπτική όταν αναλάβουν τον ΠΑΟΚ ως διοίκηση να γίνουν οι αντίστοιχες πράξεις και να μετοχοποιηθούν αυτά τα χρήματα.

Έτσι, και ο ΠΑΟΚ ενισχύεται αγωνιστικά, και οι ίδιοι οι επενδυτές ξέρουν τι κάνουν και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και ο ΠΑΟΚ είναι διασφαλισμένος. Τις λεπτομέρειες, θα τις κανονίσουν οι νομικοί και οι τα λογιστήρια των δυο πλευρών, με βάση όσα προβλέπει ο Αστικός Κώδικας.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει τους παιχταράδες λοιπόν…

baladoros.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.