Κοινή διοίκηση για Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο με έδρα την Πτολεμαϊδα!



mamatseio_nosokomioΑλλαγή χρήσης σε 13 νοσοκομεία, μετατάξεις γιατρών, συνενώσεις κλινικών και διοικητική ενοποίηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει το σχέδιο για την αναδιάταξη του ΕΣΥ που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας. Το σχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου και τίθεται για 15 ημέρες σε δημόσια διαβούλευση. Οι πρώτες συνενώσεις αναμένεται να γίνουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο 83 διοικητές να διοικούν στο εξής τα 133 νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία που θα συνενωθούν με μεγαλύτερα, θα υπάρχει αναπληρωτής διοικητής. Στο σύστημα θα υπηρετούν στο εξής 31 διοικητές και αναπληρωτές, λιγότεροι.

Το Σχέδιο αναδιάταξης προβλέπει ότι πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οκτώ στην υπόλοιπη χώρα, μετατρέπονται σε μονάδες υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.

Συγκεκριμένα τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση είναι τα εξής:
– 1η ΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη»
– 2η ΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
– 3η ΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών
– 5η ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης
– 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας
– 7η ΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης

Τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε Μονάδες βραχείας νοσηλείας, συνεργαζόμενα με το Γενικό Νοσοκομείου Χαλκίδας. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το «Σπηλιοπούλειο» στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, όπως αναπνευστικές, καρδιολογικές, μεταβολικές και άλλες παθήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.yyka.gov.gr) βρίσκεται από σήμερα η τελική πρόταση του υπουργείου για την Αναδιάταξη των Μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν την πρόταση του υπουργείου στην σχετική ενότητα: «Τελική πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του ΕΣΥ».

eordaia.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.