Αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης



dimarxio_kozanisΚατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο ισολογισμός  απογραφής του Δήμου Κοζάνης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τον ορκωτό λογιστή.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και δεν τον ψήφισε, ενώ από την ελάσσων αντιπολίτευση ο κ. Γιάννης Μητσιάκος εξαπέλυσε δριμεία κριτική παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού του. Από τον Συνδυασμό «Τόπος να ζεις» κ. Λευτέρης Ιωαννίδης καταψήφισε τον ισολογισμό, αφού όπως επεσήμανε δεν πείστηκε από την ορθότητα του. Να σημειωθεί ότι οι ισολογισμοί και των συνενούμενων Δήμων στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Κοζάνης θα παρουσιαστούν σε επόμενα Δημοτικά Συμβούλια.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Κοζάνης που συζητήθηκε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ήρθε για ψήφιση χθες βράδυ. Δεν ψήφισαν τον οργανισμό η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου από την Λαϊκή Συσπείρωση ο κ. Γιάννης Μητσιάκος, ενώ λευκό ψήφισε ο Λευτέρης Ιωαννίδης επικεφαλής της Κίνησης «Τόπος να ζεις».

Το δημοτικό συμβούλιο συναίνεσε, εκτός του Γιάννη Μητσιάκου υπέρ της εγκατάστασης αιολικού Πάρκου σε περιοχή των δημοτικών ενοτήτων Αιανής και Βεντζίων, θέμα από το οποίο απείχε ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Αιανής και Ελίμειας Γιώργος Τζέλλος. Ο Δήμαρχος Κοζάνης τόνισε ότι με το δεύτερο αιολικό πάρκο εντός των ορίων του Δήμου, αναδεικνύεται περαιτέρω ο ενεργειακός χαρακτήρας του, ο οποίος και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε η λειτουργία για δυο μήνες του δημοτικού αναψυκτηρίου έπειτα και από την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου, και εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για το έργο «πρότυπο επιδεικτικό έργο αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 3ο Γυμνάσιο του Δήμου Κοζάνης. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Βουλευτή Αλέκου Αθανασιάδη και αποφάσισε να αποστείλει επιστολή συγχαρητηρίων στον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.