Μετά το τρένο φάντασμα, η πόλη φάντασμα! Video



Οι έντονες βροχοπτώσεις και η υγρασία των τελευταίων ημερών στον ποταμό Xin’an της Ανατολικής Κίνας δημιούργησε στον ορίζοντα μια “νέα πόλη”.

Καθώς η ομίχλη έπεσε στη περιοχή δημιουργήθηκε μια μαγική εικόνα: Ξαφνικά σηκώθηκαν πελώρια κτήρια και φύτρωσαν δέντρα με τους κατοίκους να παρατηρούν καλά καλά το θέαμα, διερωτώμενοι εάν υπήρχε το όλο σκηνικό εκεί μέχρι πρότινος και απλά δεν το είχαν παρατηρήσει τόσο καιρό.

“Ήταν σαν όραμα, σαν να βλέπαμε να

αναδύεται από το ποτάμι ένας χαμένος πολιτισμός”, ανέφεραν οι κάτοικοι προσθέτοντας ότι έμοιαζε σαν να ξεπήδησε από κάποια ταινία.

 

Η μυστηριώδης πόλη εξαφανίστηκε τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε.

Οι επιστήμονες έχουν μια απλή εξήγηση για τον εν λόγω φαινόμενο καθώς υποστηρίζουν πως πρόκειται στην ουσία για αντικατοπτρισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε όταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα έγινε πιο θερμή από την θερμοκρασία του νερού.

Όταν οι ακτίνες του ηλίου περνάνε από τον ψυχρότερο αέρα σε θερμότερο διαθλώνται δημιουργώντας μια αντανάκλαση στο νερό, όμοια με αυτή της ατμόσφαιρας.

Κάτι τέτοιο είναι σύνηθες στην Αυστραλία όπου στους δρόμους λόγω της ζέστης βλέπουμε την άσφαλτο να έχει πλημμυρίσει με νερό ενώ καθώς πλησιάζει ο οδηγός εξαφανίζεται δια μαγείας το εν λόγω σκηνικό.

news247

 

 

 


MIRAGE – Buildings and mountains appear in China by babisflou

 


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.