Δύο προσφορές υπεβλήθησαν στη ΔΕΗ για τη νέα λιγνιτική μονάδα στην ΠτολεμαίδαΔύο προσφορές υπεβλήθησαν και αποσφραγίσθηκαν σήμερα στη ΔΕΗ, για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα προϋπολογισμού 1,32 δισ. ευρώ και ισχύος 550 – 660 μεγαβάτ. Οι προσφορές σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ είναι:

1. Προσφορά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η προσφορά αφορά σε μικτή ισχύ 660,0 MW.

Ο υποπρομηθευτής του Ατμολέβητα και του Συστήματος Αποθείωσης καυσαερίων είναι η

εταιρεία Hitachi Power Europe GmbH, ο υποπρομηθευτής του Ατμοστροβίλου και της Γεννήτριας είναι η εταιρεία Hitachi Ltd Ιαπωνίας και ο υποπρομηθευτής των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων η εταιρεία Hamon Environmental GmbH .

2. Προσφορά του Ομίλου Εταιρειών Alstom Power System S.A., Alstom Power Systems GmbH, Alstom Hellas Α.E., METKA A.E. και DAMCΟ Energy Α.Ε. με επικεφαλής την Alstom Power System S.A. Η προσφορά αφορά σε μικτή ισχύ 598,9 MW.

Ο κατασκευαστής του Ατμολέβητα είναι η εταιρεία Alstom Power Systems GmbH, ο υποπρομηθευτής του Ατμοστροβίλου και της Γεννήτριας η εταιρεία Alstom Power Steam Turbines, ο υποπρομηθευτής των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων η Εταιρεία Alstom Power India και ο υποπρομηθευτής του Συστήματος Αποθείωσης Καυσαερίων είναι η εταιρεία Alstom Power Italia.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της Επιχείρησης.

Η νέα μονάδα θα έχει δυνατότητα τηλεθέρμανσης της περιοχής ενώ θα τηρεί τους πλέον αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους για τις εκπομπές ρύπων που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, δηλαδή :

– Εκπομπές οξειδίων του αζώτου NOx < 200 mg/Nm3

– Εκπομπές Σωματιδίων < 10 mg/Nm3

– Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2 < 150 mg/Nm3

“Η νέα μονάδα θα διαθέτει εξοπλισμό της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και θα υποκαταστήσει παλιές, ρυπογόνες και υψηλού λειτουργικού κόστους μονάδες, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ της Επιχείρησης και των περιβαλλοντικών επιδόσεων της χώρας”, αναφέρει η ΔΕΗ στη σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

“Η κατασκευή της μονάδας αυτής από τη ΔΕΗ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της χώρας στην παρούσα φάση και αναμένεται να συμβάλει, στην τόνωση της οικονομίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, στην αύξηση της απασχόλησης και την αξιοποίηση των εθνικών ενεργειακών πόρων”.


 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.