Διαλέχτε! Έχω λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, ρεύμα,παραλίες, έλα λέγετε!Στο παζάρι πωλείται η Ελλάδα τεμαχισμένη και επιπλωμένη κατά τη Wall Street Journal που έχει φωτογραφίες και χάρτες για όσους ενδιαφέρονται για ακίνητα.

Ως πώληση επικών διαστάσεων χαρακτηρίζει η Wall Street Journal το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

”Προς πώληση: τέσσερα Airbus, μια κρατική εταιρεία στοιχημάτων και ένας ιππόδρομος, μερίδια συμμετοχής σε καζίνο, λιμάνια, ταχυδρομεία, δύο εταιρείες ύδρευσης, μια εταιρεία εξόρυξης και κατεργασίας νικελίου, καλυκοποιείο, μονοπώλια ηλεκτρισμού και αερίου, ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, μετοχές σε αρκετές τράπεζες, εκατοντάδες χιλιόμετρα εθνικών οδών, ένας πρώην αεροδρόμιο, ολυμπιακά ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και υπέροχα κομμάτια της περίφημης ελληνικής ακτογραμμής” αναφέρεται στο δημοσίευμα-μικρή αγγελία.

Η αμερικανική εφημερίδα καταγράφει και τα τρία μεγάλα εμπόδια για την επιτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων:”Μεταξύ αυτών τα συνδικάτα που αντιτίθενται στην πώληση κρατικών εταιρειών, οι πολίτες που δεν θέλουν να πωληθεί δημόσια γη αλλά και ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας που έχει αποθαρρύνει και στο παρελθόν επίδοξους επενδυτές”.

Άλλο ένα πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι πως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το κλίμα είναι αρνητικό για την πώληση ακινήτων αφού οι τιμές πέφτουν συνεχώς.

topeiraxtiri

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.