Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Το ξεκίνημα με τους Crosswords



Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι σήμερα ένας κορυφαίος ερμηνευτής του Ελληνικού έντεχνου και ροκ τραγουδιού, που άφησε το δικό του στίγμα στην Ελληνική μουσική σκηνή. Τα πρώτα του βήματα, όμως, ίσως είναι άγνωστα σε πολλούς ανθρώπους.

Στα 12 του χρόνια απέκτησε την πρώτη του κιθάρα και αργότερα έκανε τα πρώτα του βήματα σε διάφορα μικρά συγκροτήματα. Το πρώτο συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε, αρχές του 1966, ήταν οι Crosswords, που είχαν τη βάση τους στη Νέα Ιωνία. Τότε, ο άγνωστος Βασίλης ήταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του νέου συγκροτήματος.

Οι Crosswords εμφανίζονταν σε

πολλά κινηματοθέατρα της περιοχής τους και κατάφεραν να αναδειχθούν τρίτοι σε διαγωνισμό ανάδειξης του καλύτερου ερασιτεχνικού συγκροτήματος, που διοργάνωσε μια εταιρεία οργάνων. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν κατάφεραν ποτέ να εξασφαλίσουν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο. Στη συνέχεια διαλύθηκαν και τράβηξε ο καθένας το δρόμο του.

Ο κιθαρίστας Σταύρος Γαϊτάνης έφυγε για Αυστραλία, ο μπασίστας Βαγγέλης Πατεράκης συνέχισε ως μουσικός ακολουθώντας το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και ο ντράμμερ Νίκος Θεοδωράκης μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, όπου άνοιξε δισκοπωλείο και παράλληλα ασχολήθηκε με ραδιοτηλεοπτικές δουλειές σε τοπικούς σταθμούς.

* Στην ένθετη φωτογραφία απεικονίζονται οι Crosswords, με τοΒασίλη Παπακωνσταντίνου να στέκεται πρώτος από αριστερά.

* Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα εμφανιστεί στην Κύπρο στα πλαίσια του φεστιβάλ της ΕΔΟΝ μαζί με Χρήστο Θηβαίο και Θάνο Μικρούτσικο στις 8 Ιουλίου 2011.

music.net.cy

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.