Αποκαλύφθηκε τμήμα νεκροταφείου μεταξύ των οικισμών Αγίου Χριστοφόρου κα Καρυοχωρίου



arxaia_anaskafes8758Έξι λακκοειδείς τάφοι που χρονολογούνται μεταξύ του 6ου και 4ου προ Χριστού αιώνων αποκαλύφθηκαν στην θέση «Ανατολή» μεταξύ των οικισμών Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου στην Ανατολική Εορδαία, τρεις εκ των οποίων είναι παιδικοί, ένας γυναικείος και ένας ανδρικός τάφος που φέρει αιχμή δόρατος.

Σε δηλώσεις της χθες (Τετάρτη) το μεσημέρι η προϊσταμένη της Λ΄ Εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων και διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής Γεωργία Καραμήτρου κατήγγειλε ότι στην περιοχή έσπευσαν ενωρίτερα αρχαιοκάπηλοι για να ειδοποιηθεί στη συνέχεια από τον φύλακα και να ξεκινήσει τις ανασκαφές κάνοντας λόγο για οργανωμένο δίκτυο λαθροκαπήλων που δρα στην Εορδαία καταστρέφοντας σημαντικές αρχαιότητες. Καυτηρίασε την έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς της Πολιτείας και των τοπικών φορέων γιατί οι υποσχέσεις έμειναν χωρίς αντίκρισμα και ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας και των αρχαιόφιλων των γύρω οικισμών για να διασωθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.