Σκότωσε Αρκούδα και πόζαρε με το νεκρό θηραμά του!

0aasyuyfvi98y98y

H ανώνυμη καταγγελία έφτασε στη φιλοζωική οργάνωση ”Αρκτούρος” με e-mail και συνοδευόταν από τη φωτογραφία που βλέπετε! Σύμφωνα με το e-mail, κάτοικος του χωριού Άγιος Γεώργιος (που κατονομάζεται στην καταγγελία), σκότωσε την αρκούδα πριν από 20 μέρες σε δασική περιοχή του Βερμίου.

Στο φωτογραφικό τεκμήριο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης να ποζάρει χαμογελαστός με το τρόπαιό του, δίπλα στο κουφάρι του άτυχου ζώου. Η φιλοζωική οργάνωση διαβίβασε τόσο την φωτογραφία όσο και την επώνυμη καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές, καθώς και στο δασαρχείο της περιοχής, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Η φιλοζωική οργάνωση ”Αρκτούρος” είχε ενημερωθεί από κατοίκους της περιοχής για την εμφάνιση αρκούδας στην Περιοχή Ξηρολίβαδου, χωρίς όμως να έχει δεχθεί καταγγελίες για ζημιές. Η επανεμφάνιση αρκούδας στο Βέρμιο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μετά από απουσία του είδους περίπου 50 ετών από την περιοχή.

Ωστόσο οι ανθρωπογενείς απειλές για την αρκούδα παραμένουν, ο πληθυσμός δεν σταθεροποιήθηκε και οι βιότοποι παραμένουν κατακερματισμένοι και υποβαθμίζονται, γίνονται δηλαδή πιο επικίνδυνοι. Παρόλο που απαγορεύεται ρητά το κυνήγι, η αιχμαλωσία, ο βασανισμός και η έκθεση του ζώου σε κοινή θέα, ένας από τους κατοίκους της περιοχής ενοχλήθηκε από την παρουσία του ζώου και το σκότωσε.

Οι κυρώσεις για τους παραβάτες είναι αυστηρές και προβλέπουν φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικές ποινές, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ”Αρκτούρο”, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ κάποιος για φόνο αρκούδας.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.