Προγράμματα μαζικού αθλητισμού για παιδιά στην Κοζάνη



Τμήματα αθλητισμού για παιδιά δημοτικού σχολείου διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι στην Κοζάνη ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, με στόχο την ενασχόληση των μικρών παιδιών με τον αθλητισμό, την εκμάθηση βασικών στοιχείων αθλημάτων, την ευγενή άμιλλα και τη δια βίου άθληση.

Ο πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης κ. Χάρης Γελαδάρης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου χθες το πρωί στα γραφεία της επιχείρησης, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα, και καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και να επωφεληθεί από τα οφέλη του αθλητισμού.

Χαρακτηριστικά ο Χάρης Γελαδάρης επεσήμανε πως: «Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης ξεκινάει ένα καινούριο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το τμήμα αθλητισμού του οργανισμού, για την ενασχόληση, την περίοδο του καλοκαιριού, των παιδιών των δημοτικών σχολείων και την επαφή τους με την άθληση και τα αθλήματα».

Όπως ο ίδιος τόνισε «είναι ένα πρόγραμμα που έχει σαν στόχο την ενασχόληση των μικρών παιδιών, την εκμάθηση βασικών στοιχείων που αφορούν τον αθλητισμό το να βιώσουν τα παιδιά τον αθλητισμό και να τους γίνει μια από τις καλές συνήθειες στην πορεία και στη συνέχεια της ζωής τους». Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιείται από τον οργανισμό με τη συμπαράσταση του Φιλαθλητικού Συλλόγου που εξειδικεύεται στα αθλήματα του στίβου. «Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να παιδιά να πάρουν μέρος. Δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Οργανισμού για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού.

Στις βασικές μας προτεραιότητες είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού από την πολύ μικρή μέχρι την πολύ μεγάλη ηλικία, ανεξαρτήτως φύλου. Οι συνθήκες στρες που ζούμε, μας οδηγούν σε μόνη διέξοδο την άθληση. Θα συνεχίζουν να σχεδιάζονται προγράμματα μαζικού αθλητισμού, ώστε να αξιοποιηθούν τόσο οι κλειστοί όσο και οι ανοιχτοί χώροι». Ο ίδιος επεσήμανε πως εκτός από τον σωματειακό αθλητισμό, ένα σημαντικό κομμάτι ανήκει σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα στην άθληση, την υγεία και τη ζωή.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και θα πραγματοποιείται στο Κλειστό γυμναστήριο ΣΚΡΚΑΣ (Μπάσκετ) και στο ΔΑΚ Κοζάνης (Στίβος). Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η υπογραφή της αίτησης από τον κηδεμόνα και η προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης από τον παιδίατρο. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν! Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 09.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ.. Εγγραφές και πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2461023356 9ώρες γραφείου).

prlogos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.