Βούτηξε γυμνή στους -1,5 βαθμούς μαζί με 2 φάλαινες!

Media_httpstaticfspor_gbaeu

Μπορεί η θερμοκρασία του νερού να ήταν υπό το μηδέν ωστόσο δεν εμπόδισε μια θαρραλέα επιστήμονα να βγάλει τα ρούχα της και να βουτήξει παρέα με δύο φάλαινες για χάρη ενός μοναδικού και ιδιαίτερου πειράματος.
Η 36χρονη Νατάλια Αβσίνκο βούτηξε ολόγυμνη ώστε να διαπιστώσουν αν όντως οι φάλαινες beluga δε θέλουν να έχουν επαφή με τεχνητά υλικά, όπως στολές κατάδυσης.

Ειδικευμένη στις καταδύσεις, η Νατάλια βούτηξε στους -1,5 βαθμούς Κελσίου. Οι Belugas είναι είδος φάλαινας γνωστό για τις εκφράσεις του προσώπου που μοιάζουν με του ανθρώπου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, μια περιοχή της θάλασσας ήταν κλειστή για να σταματήσει φάλαινες και δελφίνια να διαφύγουν και οι εκπαιδευτές κατάφεραν να τα εξημερώσουν προτού μεταφερθούν σε όλον τον κόσμο, πρακτική που βρίσκει αντίθετους τους οικολόγους.

Οι Belugas φέρουν ένα μικρό εξόγκωμα στο κεφάλι τους και πιστεύεται πως υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πλησιάσουν κάποιο χωρίς ρούχα.

Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει σε νερά κάτω των 0 βαθμών Κελσίου μόνο για πέντε λεπτά ωστόσο η Νατάλια ύστερα από εκπαίδευση κράτησε την αναπνοή της για 10 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Υπολογίζεται πως 100.000 belugas υπάρχουν σε όλον τον κόσμο. Οι δύο που χρησιμοποιήθηκαν στο πείραμα χάρισαν στη Νατάλια ένα τεράστιο χαμόγελο.

irenepan.posterous.com


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.