Η Κρήτη βγάζει… Αϊνστάιν!



15 άτομα από την Κρήτη, ανάμεσα τους και 6 μαθητές κατατάσσονται στο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού με ανώτατο δείκτη ευφυΐας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τον πρώτο διαγωνισμό της MENSA που διεξήχθη σε Χανιά και Ηράκλειο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα χαρισματικά αυτά άτομα μπορούν πλέον να αποτελέσουν μέλη του οργανισμού που καταγράφει τους ευφυέστερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής MENSA κύριος Χρήστος Αποστολίδης, ο οποίος επόπτευσε ο ίδιος την διαδικασία,

« η επιτυχία αυτή των Κρητικών, από την πρώτη φορά που διεξάγεται τεστ I.Q. στη Κρήτη, μας οδηγεί στην επανάληψη του τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους να αναδείξουν αυτό το χάρισμα-προσόν που διαθέτουν και να το αξιοποιήσουν κατά πρώτον προς όφελος της κοινωνίας.»

6 μαθητές από το Ηράκλειο με δείκτη ευφυΐας πάνω από 131

Και οι έξι εξαιρετικά ευφυείς μαθητές προέρχονται από Λύκεια του Ηρακλείου και έχουν ηλικία 16 και 17 ετών.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολίδης στο flashnews.gr τα παιδιά που έχουν τόσο υψηλή νοημοσύνη θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής στο σχολείο, από το δημοτικό, καθώς το γεγονός ακριβώς ότι οι δυνατότητες τους ξεπερνούν αυτές του μέσου όρου συχνά κάνει δύσκολη την ενσωμάτωσή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος τέτοια χαρισματικά παιδιά, αν δεν γίνουν αντιληπτά από γονείς και εκπαιδευτικούς να «χάνονται» και να μην προσφέρουν αυτά που θα μπορούσαν στην κοινωνία.

Το Ηράκλειο τα πήγε γενικά καλύτερα από τα Χανιά

Το Ηράκλειο φαίνεται ότι τα πήγε καλύτερα σε απόλυτους αριθμούς από τα Χανιά, καθώς 13 από τους 15 ευφυείς κρητικούς βρέθηκαν εκεί.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες βρίσκονται και 3 γυναίκες ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία που πέρασε με επιτυχία το τεστ IQ, είναι 52 ετών.

Λίγα λόγια για τη MENSA

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 115.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100.

Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. – Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

to-kounavi.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.