Σώος εργαζόμενος που έπεσε από ταινιόδρομο στο Κύριο Πεδίο



orixia_tis_deiΣτην πολύ καλή του τύχη και στα άμεσα αντανακλαστικά των συναδέλφων του οφείλει τη ζωή του ένας ακόμα εργαζόμενος της ΔΕΗ, θύμα σοβαρότατου εργατικού ατυχήματος, αυτή τη φορά στο Ορυχείο Κύριου Πεδίου.

Το ατύχημα σημειώθηκε στην αλλαγή της βάρδιας, την ώρα που ο εργαζόμενος στην προσπάθειά του να ελέγξει από πού μπορεί να προήλθε ο θόρυβος που άκουσε από τη λειτουργία του ταινιόδρομου και ακολουθώντας όχι την ενδεδειγμένη, αλλά την πεπατημένη διαδικασία προκειμένου να παύσει η λειτουργία της ταινίας και να ξανατεθεί σε λειτουργία, βρέθηκε να ακροβατεί πάνω σ’ αυτή, επειδή προφανώς τον πρόδωσε ο διακόπτης που ρυθμίζει την όλη διαδικασία.

Αποτέλεσμα της απότομης και “αυτόματης” ενεργοποίησης του ταινιόδρομου, ήταν να βρεθεί ο υπάλληλος στο έδαφος, ευτυχώς όμως μετά από δύο πτώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η κατάληξη θα ήταν τραγική. Παράλληλα, η αντίδραση και άμεση επέμβαση των συναδέλφων του τυχερού μέσα στην ατυχία του συναδέλφου, υπήρξε άμεση και απέβη σωτήρια για την ίδια του τη ζωή.

Για ακόμα έναν εργαζόμενο που έβαλε «τον υπερβάλλοντα επαγγελματικό του ζήλο πάνω από την ίδια του την ασφάλεια» και «η μοίρα αποφάσισε να του παίξει ένα σκληρό παιχνίδι που αποδεικνύει περίτρανα το πώς μπορούν η επαγγελματική ευσυνειδησία και το πλεονέκτημα της πολυετούς εμπειρίας, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις που θα θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων».
κάνει λόγο σε δελτίο Τύπου το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος»

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά καλεί:
Τους εργαζόμενους να γυρίζουν το διακόπτη, ΜΟΝΙΜΩΣ, στη θέση που λέει : Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρωπινή ζωή και να μην παίρνουν κανένα μα κανένα ρίσκο στην προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρόνο ή οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Τους υπεύθυνους να προβαίνουν σε εντατικούς και συχνούς ελέγχους του εξοπλισμού της επιχείρησης, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ορθή λειτουργία τους, ελαχιστοποιώντας τις περιπτώσεις εμπλοκών τους.

e-ptolemeos

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.