Προς νέες κινητοποιήσεις για το δρόμο Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας



atixima_galateia087870«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει έτσι το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο συγχωριανοί μας», δηλώνουν οι κάτοικοι της Γαλάτειας, οι οποίοι προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Ήδη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτειας, Πορφύρη Βουταλή, ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του συλλόγου συσκέψεις με τους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες των όμορων κοινοτήτων, όπως της Ολυμπιάδας, του Δροσερού, του Φούφα, του Βαρυκού και των Αναργύρων Φλώρινας.

Οι κάτοικοί τους είναι οι βασικοί χρήστες του επικίνδυνου αυτού επαρχιακού δρόμου, που συνδέει το νομό Κοζάνης με οικισμούς δύο γειτονικών νομών, Καστοριάς και Φλώρινας, και στόχος είναι να διοργανωθούν νέες διαμαρτυρίες, για το γεγονός ότι παρά τις διαμαρτυρίες στις οποίες προχώρησαν κατά το παρελθόν, δεν έχουν ληφθεί μέτρα, ώστε να πάψει η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός να αποτελεί παγίδα για τους διερχόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τη νέα κινητικότητα στάθηκε το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 20 Μαΐου στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας όταν σε πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο διερχόμενων Ι.Χ. αυτοκινήτων που κινούνταν με αντίθετη κατεύθυνση έχασε τη ζωή του ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τη Γαλάτεια και τραυματίστηκε ελαφρά ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο.

Ο κ. Βουταλής και τα άλλα μέλη του συλλόγου της Γαλάτειας καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα τόσο τους κατοίκους της Γαλάτειας όσο και τους συλλόγους των γύρω οικισμών, ώστε να πιεστούν οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν άμεσα μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο πρόκλησης νέου ατυχήματος στην επαρχιακή αυτή οδό με τις πολλές και επικίνδυνες στροφές.

«Για να καταλάβετε, ούτε το ελάχιστο που έκαναν πέρσι για το δρόμο δεν έγινε. Δεν έγινε τίποτε, δεν κλάδεψαν τα δέντρα με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία οι οδηγοί για να τα αποφύγουν αναγκάζονται να πηγαίνουν στη μέση του οδοστρώματος», δήλωσε ο κ Βουταλής, και μας προέτρεψε: «κάντε μία βόλτα και θα δείτε ότι όλες είναι πεσμένες οι περισσότερες πινακίδες σήμανσης».

Πτολεμαίος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.