Κέρκυρα: Βουλευτές έτρεχαν να μπουν σε καϊκι για να γλιτώσουν τις πέτρες! Βίντεο



0aaa867t58758kjbhlkΕκατοντάδες ”Αγανακτισμένοι” συγκεντρώθηκαν στο Παλαιό Φρούριο, την ώρα που δειπνούσαν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο 5 Έλληνες βουλευτές με 65 καλεσμένους από το εξωτερικό. Επρόκειτο για δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διοργανώθηκε από τη Βουλή.

Σε αυτό συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες φώναζαν συνθήματα, όπως “κλέφτες” και “προδότες” και τους αποδοκίμαζαν έντονα, την ώρα που είχαν αποκλείσει την κεντρική είσοδο του Ομίλου. Επειδή δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής από τη στεριά επιστρατεύτηκε καϊκι για τους 65 ξένους καλεσμένους και τους 5 Έλληνες βουλευτές.

Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι…») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.

Χαρακτηριστικό της διάθεσης του πλήθους ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από την υπαίθρια σάλα και περπάτησε στον παρακείμενο μόλο για να δει την πορεία της προσέγγισης του καϊκιού.

Εντονότατες ήταν και οι αποδοκιμασίες για τους υπόλοιπους βουλευτές όταν βγήκαν από την τέντα της σάλας για να οδηγηθούν στο σκάφος, όπως διακρίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το CorfuPress.com.

Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του Π. Φρουρίου υπήρχε η διακριτική παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ και της Ασφάλειας Κέρκυρας, οι οποίοι πάντως παρέμειναν μακριά από το πλήθος και δεν είχαν οποιαδήποτε επαφή με διαμαρτυρόμενους.

Όπως δήλωσε στο Newsit  η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση “στο δείπνο εκτός από εμένα παρευρίσκονταν ο Ντίνος Βρεττός βουλευτής ΠΑΣΟΚ, η Αντζελα Γκερέκου  βουλευτής ΠΑΣΟΚ , ο Νίκος Δένδιας βουλευτής ΝΔ και ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ, η κυρία Νταλάρα δεν ήταν. Λίγο μετά τις 10.15 και αφού είχε ξεκινήσει το δείπνο μας ενημέρωσαν κάποιοι συνεργάτες του κυριου Δένδια οτι διαδηλωτές απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του ιστιοπλοϊκού ομίλου. Εμείς δεν τους βλέπαμε γιατί υπήρχε τέντα αλλά τους ακούγαμε. Υπήρχε ένα γιουχάρισμα γενικό, πολλές φορές αναφέρθηκαν στη λέξη κλέφτες και καταλαβαίνετε οτι 65 καλεσμένοι απο εξωτερικό ρωτούσαν να μάθουν τι σημαίνει η λέξη που άκουγαν.

Κάποια μάλιστα στιγμή ένας από τους καλεσμένους δίχως να μας ρωτήσει πήγε προς τους διαδηλωτές και τους ρώτησε ποιο είναι το αίτημά τους. Εκείνοι απάντησαν γενικά πως “θέλουμε να γυρίσουμε στη δραχμή”. Αυτο ήταν το αίτημα. Σε οτι έχει να κάνει με το εάν εκτοξεύτηκαν πέτρες ή όχι, την ώρα που μας επιβίβαζαν στο καϊκι καποιοι πέταξαν πέτρες. Εμείς βρισκόμασταν κάτω από την τέντα, τους ακούγαμε να φωνάζουν “θα φάτε και άλλες πέτρες” Δίπλα μου έπεσε ένα πετραδάκι, όμως στον κύριο Βρεττό, δίπλα του έσκασε μια πέτρα που έσκισε την τέντα. Λοιπόν, το φώναζαν και δεν πρέπει σημερα να το αρνούνται. Δεν υπήρχε φόβος των Ελλήνων βουλευτών. Ήταν μεγάλη όμως η ευθύνη απέναντι στην ξένη αντιπροσωπεία”.

newsit

 

 


01/06/11 Αγανακτισμένοι κατά βουλευτών! by jvnadr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.