Ένας Γερμανός «Ροβινσώνας Κρούσος», μοναδικός μόνιμος κάτοικος του χωριού Σκάφης στο Δήμο Κοζάνης! Βίντεο



Πολλοί ίσως να μη γνωρίζουν – ακόμη και – ότι υπάρχει τέτοιο χωριό στο Ν. Κοζάνης. Ο λόγος για τη Σκάφη, ένας «οικισμός» λίγο μετά το Καπνοχώρι που ανήκει στο σημερινό Δήμο Κοζάνης. Σήμερα στη Σκάφη υπάρχει ένας μόνιμος κάτοικος και αυτός δεν είναι Έλληνας, αλλά Γερμανός. Ο Γιώργος όπως μας είπε να τον φωνάζουμε, κατοικεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εκεί, παρά το γεγονός ότι το χωριό όχι μόνο δε διαθέτει τις στοιχειώδεις ανέσεις, αλλά ούτε πόσιμο νερό.

Το μέρος το οποίο λατρεύει, αριθμεί  συνολικά δώδεκα σπίτια, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού που το επισκέπτονται, προσδίδουν και πάλι την αίσθηση ενός «ζωντανού» οικισμού. Ο Γιώργος μιλάει στην κάμερα του kozan.gr για τη καθημερινότητά του, τα χειροποίητα σαλάμια του, για τον οικονομικό Γολγοθά που περνά η χώρα μας, ακόμη και για τη στάση της Γερμανίας στο ζήτημα αυτό. Λίγο πιο κάτω, συναντήσαμε τον κ. Χαράλαμπο Πεχλιβανίδη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ο πρώτος από τους επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου στη Σκάφη και συγχρόνως η συντροφιά του Γερμανού «Ροβινσώνα Κρούσου».

kozan.gr

 

 


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.