Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με την Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας



maloutas_diamantopoulouΣτην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, όπου συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Το ζήτημα που έθεσε ο κ. Μαλούτας στην Υπουργό, ήταν η άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για εισαγωγή μειωμένου αριθμού φοιτητών στα τμήματα Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μία απόφαση που αν τελικά εφαρμοστεί θα αποτελέσει την χαριστική βολή τόσο για το ΤΕΙ όσο και για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε πως « είναι επιβεβλημένη η ανάγκη επανεξέτασης του ζητήματος, καθώς μία τέτοια απόφαση θα αδικήσει κατάφορα ένα ζωντανό τμήμα, θα το καταδικάσει σε μαρασμό και μαζί με αυτό, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την περιοχή μας.  Τόνισε επίσης πως « η Δυτική Μακεδονία, η Κοζάνη χρειάζεται ένα ισχυρό ΤΕΙ, αναβαθμισμένο», και  πρόσθεσε πως «το αίτημα αυτό βρίσκει ομόθυμα συμπαραστάτες τους φορείς και την κοινωνία του Δήμου Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας».   

Η κ. Διαμαντοπούλου εξέφρασε την πρόθεσή της να συζητήσει το θέμα του αριθμού των εισακτέων, και ζήτησε από τον Δήμαρχο Κοζάνης, σε συνεργασία με το ΤΕΙ, να υποβάλλουν σχετικό υπόμνημα.

Ο κ. Μαλούτας σήμερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και την διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την σύνταξη του εν λόγω υπομνήματος, όπου θα διατυπώνονται τα επιχειρήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης των τμημάτων Λογιστικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, Δήμαρχος και Υπουργός Παιδείας, συζήτησαν επίσης το ζήτημα της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, καθώς  και το ζήτημα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τον κ. Μαλούτα να διατυπώνει μια σειρά από επιχειρήματα και να αναλύει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.