Κοντεύει να χρονίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πλατείας Νίκης της Κοζάνης!



kozani_plateia_nikis23525Στις 7 Ιουνίου 2010, προκηρύχθηκε από τον Δήμο Κοζάνης ανοιχτός πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της Πλατείας Νίκης της Κοζάνης.

Ως λήξη προθεσμίας υποβολής των μελετών τέθηκε η 26η Αυγούστου 2010, ημερομηνία η οποία τηρήθηκε ακριβέστατα, παρά την επιθυμία ορισμένων μελετητών για μικρή παράταση αυτής. Σύμφωνα με το άρθρο 15 της εν λόγω προκήρυξης, η πενταμελής επιτροπή που θα εξέταζε τις μελέτες θα συνέρχονταν 15 ημέρες μετά την λήξη προθεσμίας υποβολής των μελετών, ήτοι περίπου 15 Σεπτεμβρίου του 2010 για αξιολόγηση αυτών και ήταν υποχρεωμένη να εκδώσει τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, 15 ημέρες μετά, δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 με δυνατότητα 15νθήμερης παράτασης, στην περίπτωση που θα προέκυπτε σοβαρό ζήτημα. Δηλαδή ως καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση των αποτελεσμάτων προκύπτει η 15η Οκτωβρίου 2010.

Από τα μέσα του Νοεμβρίου του 2010, «ενοχλούμε» τους υπαλλήλους του Δήμου με email και τηλεφωνήματα με συχνότητα ένα μήνυμα/ανά μήνα περίπου και η απάντησή τους ήταν ότι «…τα αποτελέσματα θα εκδοθούν στο τέλος αυτού του μήνα», χωρίς να προτάσσουν κάποιο λόγο-δικαιολογία για την καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Σήμερα 8 μήνες μετά την ημερομηνία που θα έπρεπε να εκδοθούν τα αποτελέσματα, αναρωτιέμαι :
α) μήπως άραγε κλάπηκαν οι μελέτες ;
β) μήπως μούσκεψαν, επειδή έμπαζε νερά από την τρύπια οροφή του κτιρίου του Κ.Ε.Κ. του Δήμου Κοζάνης, χώρο στον οποίο αρχικά τις είχαν τοποθετήσει ;
γ) μήπως χάθηκαν στην μεταφορά τους προς κάποιο άλλο «φιλόξενο» χώρο;
δ) μήπως δεν ήταν εντάξει ο Δήμος στις υποχρεώσεις του προς την επιτροπή αξιολόγησης ;

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δώσει κάποιος από τον Δήμο υπεύθυνα κάποια απάντηση για την μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να μην έρχονται σε δύσκολη θέση και οι υπάλληλοι του Δήμου που απαντούν στα τηλέφωνα και δεν ξέρουν τι να πούνε. Πραγματικά αυτό που συμβαίνει, αποτελεί το λιγότερο ντροπή απέναντι σε επιστήμονες τόσο ντόπιους όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, που αφιέρωσαν χρόνο και χρήματα για να τιμήσουν την πρόσκληση του Δήμου Κοζάνης. Ελπίζω να μην χρονίσει…

αναγνώστης tromaktikou

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.