«Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!»



Με ένα πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» πάνω από 2.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα (μέσω facebook) για κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας και στην Ελλάδα.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των….
μέτρων λιτότητας οργανώνονται, μέσω Facebook, το απόγευμα της Τετάρτης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος μετρούσε ήδη από πάνω από 14.000 συμμετοχές στο Facebook.

Χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν ότι το απόγευμα θα βρίσκονται στον Λευκό Πύργο (πάνω από 18.000 συμμετοχές), αλλά και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα (7 μ.μ.).

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, όπως το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, η Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος και η Κομοτηνή.

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τονίζουν.

tanea.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.