Aπάντηση μελετητών νέου Kτιρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης για την αυθεντικότητα των σχεδίων



vivliothiki_kozanis4576457_Η ομάδα μελέτης του έργου του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (Κ. Αντωνίου, Ε. Κάστρο, Π. Τζώνος), έπειτα από την πληροφόρησή της από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, σχετικά με την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, σχετικά με το νέο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και την ομοιότητα του με την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, απέστειλε την παρακάτω επιστολή-απάντηση:

«Κύριε Δήμαρχε,
Μετά την εκ μέρους σας ενημέρωσή μας για παρέμβαση στο Δημοτικό σας Συμβούλιο αναφορικά με την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία της μελέτης μας για την Δημοτική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Κοζάνης, ανατρέξαμε στο σχετικό βίντεο του διαδικτύου, για να έχουμε και προσωπική αντίληψη για τα λεχθέντα.
Σας γνωρίζουμε λοιπόν τα εξής:

Η διαμετρική διαφορετικότητα της μορφής και της δομής των δύο βιβλιοθηκών, της Αλεξάνδρειας και της Κοζάνης, είναι τόσο εμφανής, ώστε δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να περιέπεσε σε αυτή την λανθασμένη διαπίστωση.
Θέλουμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για κάποιου είδους παρανόηση, που προέκυψε από λανθασμένη πληροφόρηση περί των δύο κτισμάτων.

Σε κάθε περίπτωση σας παραθέτουμε το αυταπόδεικτο:
Το ένα κτίριο είναι κυλινδρικό , το άλλο στρεβλό παραλληλεπίπεδο.
Ο εσωτερικός χώρους του ενός είναι του τύπου «ελεύθερη  κάτοψη», με έμφαση στα μανιταροειδή εμφανή υποστυλώματα, ενώ στο άλλο είναι επιμήκης, γραμμικός και χωρίς την παρουσία κανενός φέροντος στοιχείου.
Η εικαστική επεξεργασία του περιβλήματος  χαρακτηρίζεται στο μεν ένα από έντονα εγχάρακτα ιερογλυφικά, στο δε άλλο από αφηρημένες γεωμετρικές χαράξεις.

Πρόκειται λοιπόν καταφανώς  για δύο διαμετρικά αντίθετα κτίρια σε όλες τους τις εκφάνσεις.
Επειδή στην περίπτωση που θα αλήθευε το αδιανόητο συμβάν, αυτό θα έθιγε σοβαρά την επιστημονική μας αξιοπιστία κι επειδή ένας τέτοιος ανυπόστατος ισχυρισμός δεν μπορεί να υπερίπταται αόριστα, θα σας παρακαλούσαμε στο πρώτο πρόσφορο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακοινώσετε την επιστολή μας, ώστε να αποκατασταθεί η παρανόηση.
Σας παρακαλούμε επίσης να μας κρατήσετε σχετικά ενήμερους,

Για την ομάδα μελέτης του έργου:
Κ. Αντωνίου, Ε. Κάστρο, Π. Τζώνος»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.