Πρωτιά δύο Μηχανικών Πληροφορικής της Κοζάνης σε Διεθνή επιστημονικό Συνέδριο



panepistimio_d._makedoniasΤο πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας στο διεθνές συνεδριο IEEE ICC 2011 έλαβαν δύο απόφοιτες του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας. Οι απόφοιτες  Ειρήνη Σταύρου και Αδαμαντία Στάμου …

με την επίβλεψη του καθηγητή τους Παναγιώτη Αγγελίδη και τους συνεργάτες τους από το CTTC και το UPC στη Βαρκελώνη έλαβαν το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας (paper) στο συνέδριο IEEE ICC 2011 για το άρθρο τους: «Αξιολόγηση ενέργειας-αποδοτικότητας ενός Medium Access Control πρωτοκόλλου για Cooperative ARQ» το οποίο βασίστηκε στην εργασία των δύο νέων ερευνητριών κατά την εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας.

Η βράβευση των δυο νέων ερευνητριών σκόρπισε αισθήματα χαράς στην επιστημονική κοινοτητα του πανεπιστημίου, που παρόλο το μικρό χρόνο ζωής του τμήματος με τα πολλά προβλήματα στις υποδομές και τα εργαστήρια, έχει να παρουσιάσει αξιοθαύμαστες επιδόσεις σε προγράμματα.  

Το IEEE ICC είναι ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια με περισσότερες από 2500 συμμετοχές κάθε έτος. Η επίσημη ανακοίνωση: http://www.ieee-icc.org/award.php

vetonews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.