Το μέλλον του Πειραματικού Γυμνασίου Κοζάνης



sxoleio_ptolemaidaΟι αλλαγές στο χώρο της παιδείας, φαίνεται ότι επηρεάζουν και το μέλλον του Πειραματικού Γυμνασίου Κοζάνης. Τα Πειραματικά Σχολεία μετατρέπονται σε Σχολεία Αριστείας, με εξειδικευμένα προγράμματα, που απευθύνονται σε μαθητές υψηλών προδιαγραφών, ενώ υψηλά προσόντα θα έχουν και οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν σ’ αυτά. Αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης. Το αρνητικό για το Πειραματικό Γυμνάσιο Κοζάνης είναι ότι τα Σχολεία Αριστείας συνδέονται άμεσα με κάποιο Πανεπιστημιακό Τμήμα, ανάλογης κατεύθυνσης, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί στην Κοζάνη, καθώς τα τμήματα του δικού μας Πανεπιστημίου δεν μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο σχολείο, αφού δεν έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Η ανησυχία των καθηγητών του Πειραματικού Σχολείου Κοζάνης είναι μήπως η έλλειψη πανεπιστημιακής υποστήριξης αποτελέσει αιτία για την κατάργηση του σχολείου, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί καθώς το συγκεκριμένο σχολείο χρόνια τώρα ξεχωρίζει με την ποιότητα της δουλειάς του. Οπως επισημαίνουν οι καθηγητές του σχολείου, αξίζει να μετατραπεί σε Σχολείο Αριστείας και να δέχεται τους άριστους μαθητές, καθώς το επίπεδο των εκπαιδευτικών έχει τα επιστημονικά εφόδια για να ανταποκριθεί στη νέα αυτή πρόκληση. Αλλωστε η Περιφέρεια αξίζει να έχει ένα τέτοιο σχολείο, ακόμη κι αν η υποστήριξή του γίνεται απο Πανεπιστημιακό Τμήμα κάποιου άλλου Πανεπιστημίου.

Την ώρα που πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω απο το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, η κατάργηση και του Πειραματικού Γυμνασίου Κοζάνης θα είναι ένα ακόμη μείον στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.