Πανκοζανίτικη κινητοποίηση δρομολογούν οι Έμποροι και οι Επαγγελματίες της Κοζάνης



0aaasiuh87t8Σε κινητοποιήσεις εναντία στη δρομολογούμενη υποβάθμιση της περιοχής προσανατολίζονται οι Έμποροι της Κοζάνης σε συνεργασία με τους Επαγγελματίες – Βιοτέχνες, τους Ιδιοκτήτες Καφετεριών και Εστιατόρων, καθώς και τους Υδραυλικούς της Κοζάνης.

Όπως ανέφεραν σε κοινή συνέντευξη τύπου χθες οι πρόεδροι των παραπάνω σωματείων, τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί από κοινού με τους τοπικούς φορείς, ο τρόπος αντίδρασης στην υποβάθμιση που υφίσταται η περιοχή σε σχέση με τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την  περαιτέρω συρρίκνωση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων , την υποβάθμιση του νοσοκομείου Κοζάνης , την κατάργηση του Α’ ΣΣ και μια σειρά άλλα ζητήματα που επιδεινώνουν περεταίρω τα ήδη οξυμμένα προβλήματα της περιοχής όπως την ανεργία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Κοζάνης  Δημήτρης Αθανασιάδης καθώς και οι πρόεδροι των Ιδιοκτητών Καφέ και Εστιατορίων κ.κ. Χρήστος Φτάκας και Σταύρος Καμπουρίδης και ο πρόεδρος των Υδραυλικών Κοζάνης  αναφερθήκανε αρχικά στα φλέγοντα θέματα της περιοχής μας που έχουν να κάνουν με το μέλλον και τη γενικότερη περιφερειακή ανάπτυξη και πρόοδο της και συγκεκριμένα:

– Τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας που ενώ πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ιδρύεται στην περιοχή ΖΕΠ του Δήμου Κοζάνης με την παραχώρηση έκτασης 746 στρεμμάτων, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι θα συγχωνευτεί με πανεπιστήμιο άλλης γειτονικής περιφέρειας. Ένα δεύτερο πλήγμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η μεγάλη μείωση των εισακτέων φοιτητών στα τμήματα του παραρτήματος του ΤΕΙ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην Κοζάνη.

– Με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της μετοχοποίησης -ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τις αρνητικές επιπτώσεις στην περιφέρεια μας (εκμετάλλευση παραλίμνιας περιοχής – εκτάσεις ορυχείων – εκμετάλλευση υδάτων κ.λ.π.).Αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας μας, τη βαριά βιομηχανία της περιοχής μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμβάλλουν στην οικονομική της πρόοδο.

– Δημιουργία περιφερειακού νοσοκομείου και εκσυγχρονισμό και στελέχωση των υπαρχόντων νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

-Ανυπαρξία σιδηροδρομικής σύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα και υποβάθμιση της αεροπορικής σύνδεσης!!!!.

-Υποβάθμιση του Α! ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ σε μεραρχία!!!!!!

-Εκμηδενισμός και ανύπαρκτη προοπτική για το μέλλον στον αγροτικό τομέα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, οι κύριοι πρόεδροι με αποκορύφωμα την «πρωτεία» στην ανεργία σε πανελλαδικό επίπεδο, που σε πραγματικά δεδομένα αγγίζει το 30% στον πραγματικό πληθυσμό, τόνισαν δια στόματος του κ. Αθανασιάδη: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβληματιζόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης τα τελευταία 50 χρόνια στην περιοχή μας, την οποία βλέπουμε να απαξιώνεται το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Αναρωτιόμαστε για το τι πραγματικά η Περιφέρεια , ο Δήμος ,οι βουλευτές του νομού μας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που κατάγονται από την περιοχή μας και ζήτησαν την ψήφο μας, πώς επιτρέπουν και ανέχονται όλες αυτές τις άδικες , άνισες και απαξιωτικές αποφάσεις που παίρνονται για  την περιοχή μας. Κατά τη γνώμη μας μπορούν να πιέσουν όχι μόνο με άρνηση αλλά και με παραίτηση προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη του οικονομικού πνεύμονα της χώρας μας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, για τις οποίες και θα ενημερωθούν, αφού θα προηγηθεί και σύσκεψη με όλους τους φορείς της περιοχής μας για το σωστό συντονισμό δράσης και ενεργειών.

Θάρρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.