Εντονη αντίδραση εμπόρων και επαγγελματιών της Κοζάνης- Προχωρούν σε κινητοποιήσεις!



kozani_apo_plateia_zoom_kosmosΤην έντονη αντίδραση τους στην «απαξίωση» όπως χαρακτηριστικά τονίζουν της  Κοζάνης αλλά κα συνολικά της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος της πόλης. Τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Κοζάνης, το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών και Ζαχαροπλαστείων Κοζάνης, το Σωματείο Εστιατορείων Κοζάνης και ο Σύνδεσμος Υδραυλικών, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, στην οποία προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις και πανκοζανίτικο συλλαλητήριο.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημ . Αθανασιάδης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, που δημιουργούν έντονους προβληματισμούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις πληροφορίες για συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας με αυτό των Ιωαννίνων, τη μείωση των εισακτέων στο ΤΕΙ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την ανυπαρξία σιδηροδρομικής σύνδεσης και την υποβάθμιση της αεροπορικής, την υποβάθμιση του Α’ΣΣ σε Μεραρχία και τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

«Αν τα λάβουμε όλα αυτά υπόψη, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ανεργία προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα για το μέλλον» τόνισε ο κ. Αθανασιάδης, προσθέτοντας πως «ας μην ξεχνάμε πως όλα αυτά αποτέλεσαν τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης στην περιοχή μας, την οποία βλέπουμε να απαξιώνεται το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια, που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε».

Ο κ. Αθανασιάδης μάλιστα, εκπροσωπώντας  όλους τους παριστάμενους συλλόγους,  ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στους πολιτικούς της περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αναρωτιόμαστε για το πως  η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι Βουλευτές του Νομού μας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που κατάγονται από την περιοχή μας και ζήτησαν τη ψήφο μας, επιτρέπουν και ανέχονται  όλες αυτές τις άδικες, άνισες και απαξιωτικές αποφάσεις, που παίρνονται για την περιοχή μας. Κατά τη γνώμη μας μπορούν να πιέσουν, όχι μόνο με άρνηση αλλά ακόμη και με παραίτηση».

Από την πλευρά του ο Χρ. Φτάκας , Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών, κάλεσε όλο τον κόσμο της περιοχής να συμμετέχει στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «σε ένα χρόνο η περιοχή έχει χάσει κεκτημένα δεκαετιών και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα σβήσουμε από το χάρτη σαν περιοχή».

Την έντονη απογοήτευση του για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Ι. Παπαδόπουλος και τόνισε πως ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, πρέπει να είναι αγώνας όλης της τοπικής κοινωνίας.

Οι κινητοποιήσεις, που προανήγγειλαν έμποροι και επαγγελματίες, αναμένεται να πάρουν συγκεκριμένη μορφή τις επόμενες ημέρες.

Γιάννης Κωσταρέλλας
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.