Από στιγμή σε στιγμή στο εδώλιο ο Ντομινίκ Στρος Καν με την κατηγορία του βιασμού και της ομηρίας!



stros_kanKahn_Kahn_Merde_new_660_255_630_200Από στιγμή σε στιγμή θα βρεθεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του πρόκειται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομονίκ Στρος-Καν αρνείται όλες τις κατηγορίες που τού απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος, τόνισε ο δικηγόρος του στην Ουάσινγκτον Ουίλιαμ Τέιλορ.

Ο αμερικανός δικηγόρος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επί της διαδικασίας.

Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία εις βάρος μίας 32χρονης καμαριέρας του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την αστυνομία ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει διπλωματική ασυλία. Το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης επισύρει ποινή ως και 20 χρόνια όπως και η απόπειρα βιασμού. Η ομηρία επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια.

Η είδηση της κινηματογραφικής σύλληψης του Στρος Καν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στις αγορές,όσο και στη Γαλλία καθώς ήταν η τελευταία ελπίδα των γάλλων Σοσιαλιστών να κερδίσουν τις εκλογές του 2012. Προηγείτο κατά κράτος έναντι του Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις και αναμενόταν να δηλώσει την υποψηφιότητά του στα τέλη Ιουνίου.

Τι συνέβη

Όλα συνέβησαν σε σουίτα του ξενοδοχείου της Times Square, όπου ο επικεφαλής του ΔΝΤ υπήρξε δράστης συμφωνα με την καταγγελία τουλάχιστον, μίας απίστευτης πράξης.Σύμφωνα με επίσημη αστυνομική ενημέρωση βγήκε γυμνός από το μπάνιο γύρω στη μία το μεσημέρι (τοπική ώρα) και επιτέθηκε στην 32χρονη καμαριέρα εξαναγκάζοντας την να του κάνει στοματικό σεξ και κρατώντας τη με τη βία.

Η κοπέλα αντέδρασε με τρόμο και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ να τραπεί κυριολεκτικά σε φυγή. Εγκατέλειψε το ξενοδοχείο τόσο γρήγορα που ξέχασε πίσω το κινητό του.

Κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης όπου προσπάθησε να επιβιβαστεί στη πρώτη πτήση της Air France για το Παρίσι. Ωστόσο είχε ήδη δοθεί σήμα από τις αμερικανικές αρχές και η απογείωση καθυστέρησε. Άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης μπήκαν στο αεροσκάφος και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια προσήχθη με περιπολικό στο τμήμα όπου ανακρίθηκε για το περιστατικό και του ασκήθηκαν διώξεις.

Δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας της Ν. Υόρκης

“Η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι βγήκε από το μπάνιο γυμνός, έτρεξε στο διάδρομο προς το χωλ όπου βρισκόταν εκείνη, την τράβηξε μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα και άρχισε να της επιτίθεται σεξουαλικά (…) Εκείνη του ξέφυγε και αυτός την τράβηξε ξανά στο διάδρομο και την οδήγησε βίαια στο μπάνιο. Στη συνέχεια προσπάθησε να την κλειδώσει μέσα στο δωμάτιο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Πολ Μπράουν.

Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με “ελαφρά τραύματα” μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

Ο κ. Στρος Καν θα μετέβαινε στο Βερολίνο σήμερα για συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση χρέους στην Ευρώπη με έμφαση σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Σοσιαλιστής της σαμπάνιας”

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στο στόχαστρο των ΜΜΕ και πολιτικών αντιπάλων στη Γαλλία καθώς θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του σε μία πολυτελή Porsche πράγμα που τον έβαλε στο στόχαστρο καυστικής κριτικής περί “σοσιαλιστών της σαμπάνιας”.

Σύμμαχός του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας ότι υπάρχει οργανωμένη καμπάνια εναντίον του για να σπιλωθεί η δημόσια εικόνα του. Ωστόσο και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δώσει αφορμή για σχόλια καθώς έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε ροζ σκάνδαλα.

Ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα “σφάλμα κρίσεως” που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

newsit

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.