Το Μποδοσάκειο δεν κλείνει αλλά επεκτείνεται!



mpodosakeioΤην προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση των βασικών και υποστηρικτικών μελετών επέκτασης των υποδομών και βελτίωσης της λειτουργίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου υπέγραψαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, η Διοικήτρια του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, Τάσα Μπούρτσου, και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ, Γιώργος Αμανατίδης.

Προβλέπεται να γίνουν τρεις συνολικά προσθήκες κατ’ επέκταση του ήδη υπάρχοντος κτιρίου οι δύο ισόγειες, τα κτίρια 12 και 15 και μία 3οροφη επέκταση με υπόγειο, το κτίριο 17 και ένα ακόμα ανεξάρτητο κτίριο, το κτίριο 18, που θα είναι βρεφονηπιακός σταθμός, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο με τα παιδιά τους.

Ειδικότερα :

Στην επέκταση (κτίριο 12) επιφάνειας 178,85μ2 θα στεγάζονται τα επί πλέον εξωτερικά ιατρεία, το νευρολογικό και το εξωτερικό ιατρείο πόνου.
Στην επέκταση (κτίριο 15) επιφανείας 236,30μ2 θα στεγάζονται οι χώροι των εξωτερικών ιατρείων-παιδοψυχιατρικού.
Στην 3οροφη επέκταση (κτίριο 17) συνολικής επιφάνειας 3.235,15μ2 θα στεγάζονται η νοσηλευτική ογκολογική μονάδα 12 κλινών, τμήμα αιμοδοσίας, χειρουργεία ημέρας, χώροι φοιτητών-ΤΕΙ μαιευτικής, μηχανολογικός όροφος καθώς και ο διάδρομος σύνδεσης με το υφιστάμενο κτίριο.
Στο ανεξάρτητο ισόγειο, κτίριο 18, του βρεφονηπιακού σταθμού, η συνολική επιφάνεια ανέρχεται στα 494,16μ2.

Το συνολικό κόστος των μελετών ανέρχεται στο ποσό των 440.000 € και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ενώ η ένταξη του έργου έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, με ποσό 8.700.000 στα πλαίσια του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα υπό δημοπράτηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι και το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1.900.000 €, το οποίο περιλαμβάνει εργασίες επανασχεδιασμού της κεντρικής πύλης εισόδου (θυρωρείο), διαμόρφωση χώρου της κεντρικής εισόδου και των επειγόντων περιστατικών.

Επίσης θα ανακατασκευαστεί το ελικοδρόμιο και θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων με διευθέτηση της κυκλοφορίας τους και έλεγχο. Με το συγκεκριμένο έργο, θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όμβρια ύδατα για την παραλαβή των απορροών της περιοχής μελέτης, θα φυτευτεί και θα αρδευτεί ο χώρος, ενώ θα τοποθετηθεί και υπαίθριος εξοπλισμός με τον κατάλληλο φωτισμό και θα γίνει επιλογή χρήσης υλικών που θα καλύπτουν τις λειτουργικές και αισθητικές απαιτήσεις της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, η υλοποίηση των έργων αυτών καταδεικνύει ότι η πολιτεία επενδύει στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, γιατί πιστεύει στο ρόλο του στο παρόν και στο μέλλον ως ενός σύγχρονου νοσοκομείου στην υπηρεσία των πολιτών, με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και της ποιότητας ζωής, για όλη τη Δυτική Μακεδονία.

vetonews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.